Rudan: Sram me zemlje u kojoj je to veliko govno bilo premijer!

Milanović, službeno najveći ljevičar u Hrvata, sastao se sa grupom desničara da bi im objasnio kako u Hrvatskoj ima i Hasanbegović veći od Hasanbegovića, napisala je na početku svog bloga, Vedrana Rudan, poznata hrvatska književnica i kolumnistkinja. U nastavku dodaje:

Zaista mi nije jasno kako se na našoj političkoj sceni u jeku kampanje mogao ukazati ovakav glupan. Da mu nisu svi doma, kako bi rekli moji čakavci, znamo odavno ali sve bi trebalo imati svoje granice pa i političko djelovanje bahatog, nadr*anog mužjačine.

Da li su esdepeovci pri sebi? Balašević je znao reći da su ludake nekad puštali samo za vikend. Ovaj je na slobodi stalno, a nigdje na vidiku ni “doktora ni lijekova” ni košulje.

Sram me je zemlje u kojoj je nekad ovo bilo premijer. Vrijeđa naše komšije koji će nam dovijeka ostati komšije. Srbe naziva “šakom jada” a Bosnu i Hercegovinu “bigšitom”. To Veliko Govno nikako da shvati da je u Hrvatskoj službeni jezik hrvatski.

Šta čeka SDP? Umjesto da se riješi hejtera koji ne preza ni pred čim da bi postao premijer, prelazi preko njegovih sranja kao da se ništa ne dešava.

Tome se bolesniku “živo fućka za pozdrav ‘za dom spremni’”, prijeti Srbiji, vrijeđa sve njene građane i svu hrvatsku pamet, čini sve da bi ovu lijepu, malu zemlju zatrovao mržnjom.

Možda me sve ovo ne bi toliko pogodilo da nisam na Pelješcu. Jučer sam stajala na brdu, gledala u blještavo, plavo more, drveni je jedrenjak lagano plovio, trajekt pun turista rezao je more. Muž i ja ručali smo pod smokvom. Domaćin, rođeni Pelješčanin, skuhao nam je riblju supu, spremio hobotnicu na grožđu i ispekao ribu. Za desert smo jeli smokve koje je ubrao za nas. Pelješac je jedno od najljepših mjesta na svijetu.

Mislite da ova priča nema veze sa divljakom Milanovićem? Ima. Gosti našeg domaćina k njemu dolaze iz Bosne i Hercegovine a kći mu radi u Nišu. Kad se mi iz Rijeke, ljudi iz Bosne i Hercegovine i mladi bračni par iz Niša nađemo za istim stolom, da li smo mi zaista hrpa govana ili ipak ljudi?

Hrvatska je, nažalost, primitivna zemlja jer njome vladaju milanovići. A sve bi moglo da bude i drugačije i ljepše. Kad bi se našao neko ko bi dekretom u smrdljivu hrvatsku politiku mogao uvesti pristojnost, poštenje, empatiju prema svim ljudskim bićima ma gdje živjeli i kako se zvali, ova bi zemlja iznutra postala lijepa onako kako je spolja.

Moj prijedlog za početak. Esdepeovci, šutnite tog bigšitera iz svojih redova ako sebi i nama zaista želite dobro.

Blog,
Vedrana Rudan

(228)This post has been seen 7580 times.

Rudan: Sram me zemlje u kojoj je to veliko govno bilo premijer!

| Slider, Vijesti |
About The Author
-