Ruka koja viri iz prikolice zaprepastila vozača kamiona: Državljanin BiH pred teškim optužbama

Vozač kamiona, inače državljanin BiH, skrenuo je na odmaralište na njemačkom autoputu A8. Dok se kamion lagano kretao ka parkingu, zaprepašteni vozač ugledao je ruku koja izlazi iz njegove prikolice. Odmah je nazvao svog njemačkog šefa i policiju.

Kada su službenici Federalne uprave policije stigli na odmorište Holzkirchen Nord otkrili su šest osoba među utovarenim paletama u prikolici, piše njemački Focus, prenosi Radiosarajevo.

Policija je razgovarala s izbjeglicama koji su izjavili da su krijumčarima platili 500 eura po osobi. Pet Afganistanaca i Pakistanac nisu mogli otkriti gdje su ušli na kamion jer su na mjesto “utovara” došli s povezom na očima.

Čak je i Bosanac, vozač kamiona, objasnio policiji da nema predstavu gdje i kako su ušli “slijepi putnici”. Kamion je prošao Hrvatsku, Sloveniju, Austriju prije nego je ušao u Njemačku. Nakon svake pauze kontrolirao je prikolicu i pečate, niko nije mogao ući…

Ipak, istraga policije fokusirana je na bh. vozača. Navodno je Savezna policija otkrila znakove naknadne manipulacije s carinskim pečatom.

Ukoliko se ove sumnje potvrde protiv državljanina BiH bit će podnesena prijava zbog krijumčarenja stranih državljana u Njemačku.

(9)This post has been seen 705 times.

Ruka koja viri iz prikolice zaprepastila vozača kamiona: Državljanin BiH pred teškim optužbama

| Slider, Vijesti |
About The Author
-