RUMUNKA PREŠLA NA ISLAM U BRČKOM: Razlog će vas iznenaditi

Maria Veber Luiza je kazala da je, kada je prvi put došla u susret sa islamom i islamskim običajima, osjetila da je to ono čemu bih voljela pripasti

U petak je u džematu Gornji Rahić kod Brčkog 40-godišnja Rumunka Veber Luiza Maria prešla na islam. Naime, Islamska zajednica u Brčkom je od porodice Karahmetović iz gornjeg Rahića, a koji su na privremenom radu u Austriji zaprimila zahtjev u kojem je navedeno da njihova snaha Luiz Maria želi preći na islam.

Amor Karahmetović je upoznao Mariu i u prošloj godini su zasnovali bračnu zajednicu. On je nakon prelaska u islam kazala da je već dosta upućena u islamsku vjeru.

Prema pisanju portala “dzematrahic.ba” Maria je kazala da je, kada je prvi put došla u susret sa islamom i islamskim običajima, osjetila da je to ono čemu bih voljela pripasti.

-I sada kada sam se udala u porodicu koja održava islamske propise i običaje tada sam odlučila da to i ozvaničim- kazala je Luiza-Maria.

Na upit kakve su reakcije njene porodice na ovu životnu odluku koju je učinila još ranije samo što je sada to ozvaničila,ona kaže da joj je porodica upoznata i da se slažu sa njenom odlukom jer je punoljetna da odlučuje o tim svojim iskustvenim spoznajama duhovnosti i opredjeljenima.

Pored glavnog imama mr. Mustafe ef.Gobeljića koji je vodio čitav protokol prihvatanja islama tom činu je bio prisutan i Salih ef.Hrnjić imam džemata Gornji Rahić.

(28)This post has been seen 779 times.

RUMUNKA PREŠLA NA ISLAM U BRČKOM: Razlog će vas iznenaditi

| Bosna i Hercegovina, Slider |
About The Author
-