SAD PAKUJU KOFERE U AZIJI: Putin prodao raketni sistem S – 400 „Trijumf“, Kinezima! (VIDEO)

Kina je već uplatila Rusiji avans za ugovor o isporuci protuzračnog raketnog sustava S-400 “Trijumf”, koji je prošle godine zaključen, priopćio je šef državne korporacije “Rosteh” Sergej Čemezov.

 

“Predstoji nam još cijeli niz formalnih procedura koje još nisu završene, iako smo avans već dobili. Mislim da ćemo do kraja godine završiti ove procedure “, rekao je Čemezov.

Izvor u ruskoj vojnoj industriji je priopćio 12. studenog prošle godine da će Kina, vjerojatno, dobiti prve zračno-kozmičke sustave velikog opsega S-400 “Trijumf” u prvom kvartalu 2017. godine.

O kupnji sustava S-400 bilo je službeno objavljeno u proljeće 2015. godine.

Tada je šef “Rosoboroneksport” Anatolij Isajkin nije stao otkrivati ​​detalje sporazuma – vrijednost ugovora, broj kupljenih sustava i rokovi isporuke.

Prema podacima medija, radi se o najmanje šest divizija ukupne vrijednosti tri milijarde dolara.

Podsjećamo da je Kina u postupku izrade svojih nosaača zrakoplova, kao i da se spori s nekoliko zemalja oko otoka u Južnokineskom moru, zbog čega su SAD nekoliko puta oštro kritizirale Kinu i pokrenule nekoliko diplomatskih ali i vojnih inicijativa.

Predsjednik SAD je također naložio da se u Južno kinesko more pošalju razarači kako bi patrolirali kod spornih otoka.

Kina je objavila da je stacionirala raketne sustave na spornim otocima i da je to njeno legitimno pravo, zbog čega je nedavno SAd poslala nekoliko razarača i nosač aviona u to područje.

Kineske vlasti međutim inzistiraju na preuzimanjem kontrole, kako u zraku, tako i na moru, za koje se procjenjuje da posjeduje velike rezerve prirodnog plina.

Raspoređivanjem S 400 sustava na ovim otocima potpuno bi obesrabrilo svaki nedozvoljen prelet od strane SAD ali i bilo koje druge zemlje.

Osim S 400, Peking posjeduje is 300, modificiran rati lakšeg transporta vlakom, budući da kina ima stotine tisuća kilometara pruga, instaliranjem ovakvog sustava u mobilne prikrivene kontejeru, Kina bi nesmetano mogla transportira i ovaj raketni sustav, što bi predstavljalo pravi košmar za SAD koja pokušava prati tokove naoružanja.

Kina je također poručila nove ruske lovce Su-35.

Pogledajte video:

 

 

(Oslobođenje)

(12)This post has been seen 819 times.

SAD PAKUJU KOFERE U AZIJI: Putin prodao raketni sistem S – 400 „Trijumf“, Kinezima! (VIDEO)

| Foto/Video, Slider, Vijesti |
About The Author
-