Samo u BiH: Aldijani iz bolnice greškom javili da joj je otac umro

Šta se dogodi kada vam iz bolnice jave da vam je umro član porodice, a vi ga tamo zateknete kako sjedi na krevetu i pri tom vas još pita kako ste?

Na to pitanje odgovor su dali najbliži srodnici Sinana Meškića koji su nakon tužne obavjesti o njegovoj smrti krenuli preuzeti tijelo, no suočili su se sa šokantnim prizorom.

Scena dostojna kultnog filma “Maratonci trče počasni krug” zbila se u općoj bolnici Tešanj u središnjoj Bosni, gdje se Sinan Meškić liječi od bolesti jetre. Njegova kći Aldijana u ponedjeljak je primila telefonski poziv iz bolnice.

“Kada su mi javili da je umro svijet mi se srušio. To je moj otac”, ispričala je Aldijana kako se osjećala.

Odmah po primitku tužne vijesti u porodice su poduzeli što je potrebno kako bi dobili smrtni list, dogovorili štampanje posmrtnica i pozvali hodžu kako bi zajedno s njima krenuo u bolnici i tamo tijelo pripremio za ukop po islamskim običajima.

No kada je Meškićev zet Haris Merdić došao u bolnicu da bi se proveo pripisani postupak, ugledao je punca kako sjedi na krevetu u bolesničkoj sobi i gleda prema vratima.

“Noge su mi se odsjekle”, kazao je Haris, koji je priznao kao je u nevjerici zagledao Sinana, a ovaj ga je tek tužno gledao i pri tom ga upitao je li dobro.

Prava drama uslijedila je tek nakon toga kada je Haris nazvao suprugu i punicu da bi im prenio kako je Sinan zapravo živ. Ženama je nakon toga pozlilo.

“Kao da se neko igrao s nama”, kazao je Haris.

Porodica je najavila podnošenje tužbe, a tvrde kako se niko iz bolnice nije udostojio ni da im se zbog svega izvine.

“Živog čovjeka da sahranjuju, neka ih je stid i sram”, poručila je Aldijana.

Direktor tešanjske bolnice Rifat Sejdinović naknadno je pojasnio kako su zapravo pobrkali kontakt brojeve dva različita pacijenta.

“Kada smo shvatili da je došlo do nesporazuma kontaktirali smo porodicu Meškić ali oni nisu htjeli razgovarati”, kaže direktor bolnice.

(80)This post has been seen 5288 times.

Samo u BiH: Aldijani iz bolnice greškom javili da joj je otac umro

| Crna hronika, Slider |
About The Author
-