Sanela Gadžo: Fikrete, brendiraš genocid! Fikret Hodžić: Ne udaraj mi na ranu!

Voditeljica Sanela Prašović Gadžo je na svom Facebook profilu iznijela svoj stav o novom projektu kolege voditelja i autora jedne od najprodavanijih knjiga u BiH Fikreta Hodžića. Riječ je o prodaji majica, a Sanela je istakla kako Fikret ovim potezom uporno pokušava da “brendira genocid“, na što joj je odgovorio da mu ne udara na ranu. U cjelosti vam prenosimo njihove statuse.

U cjelosti, bez bilo kakve ispravke prenosimo status Sanele Prašović Gadžo:

– “Ovo je potpuno pomracenje razuma i odsustvo mozga. Kad mislimo da ne mozemo dublje pasti dodje kompanija HIFA i pokaze nam da ipak mozemo. Komercijalizacija i biznis genocida u Srebrenici je za HIFU sasvim ok jer oni mogu sve. Firma su koja godisnje ima promet nekoliko stotina miliona i njima je nagradna igra sa temom genocida u Srebrenici biznis plan za ovo toplo ljeto.

Kolegi FH ne znam sto je trebalo “brandiranje“ genocida ali sve skupa je toliko tuzno, bolesno, jadno, da ja jutros zelim samo da sutim. Ali ne mogu da sutim zbog onih brutalno ubijenih preko 8000 Bosnjaka.

Mozda HIFA misli da milionima moze sve pa i postavljati nam “nove standarde ponasanja i osjecaja“. No, njihovo silnistvo ovaj put nece proci. Jer ovo je za svaku osudu. Ovo je sramota. I ovo je prvoklasan skandal. Gospodo iz HIFE nije Bosna i Hercegovina vas kliker da se malo poigrate s njim. Niti su srebrenicke zrtve vas ljetni biznis plan. Milione imate zahvaljujuci gradjanima ove drzave. A oni vam ovo nece zaboraviti. Udarili ste u ranu koja nikad na tijelu Bosnjaka nije zacijelila. I to ste uradili zbog vase marketing promocije. Uzasno da uzasnije ne moze biti. Stidite se! Ako ste zeljeli pomoci udruzenja iz Srebrenice nisu vam bile potrebne prodaje majica i nagradne igre. Trebali ste to uraditi iz milionske dobiti koju imate i bez da iko zna. To se inace radi u tisini ako se radi iz srca a ne iz biznisa!“

Fikret Hodžić je svojoj koleginici odgovorio sljedećim statusom (prenosimo u cjelosti, bez bilo kakvih korekcija):

“Nekima je bolje da šute. Ali kažu da ne mogu, a to me ne čudi jer su majstori različitih skandala već decenijama, pa sad od Srebrenice pokušavaju napraviti prvoklasan skandal. Ja nisam za to i nikome to neću dozvoliti, pa ni Saneli Prašović Gadžo, koja me spominje inicijalima, što jeste moj brend, ali tu brend završava. Tamo gdje završava brend počinju emocije i obratno i neka me niko, pa ni Sanela, ne pita kako mi je. Tužno, bolesno i jadno je to što kolegica bez imalo kolegijalnosti, objavljuje neistine na društvenim mrežama, a nije pitala ništa. Da jeste, saznala bi istinu o majicama FH na HIFA pumpama. Ovaj pokušaj pravljenja skandala u potrebi za sticanjem slave na račun Srebrenice Saneli nije trebao. A ja imam pravo na ideju o majicama sa motivom Srebrenice i mnogim drugim stvarima, za razliku od nje i svih drugih dušebrižnika koji su naručioci skandaloznih tekstova poput onog Sanelinog. Volio bih da svi hoće nositi majice FH, pa bi i to bio doprinos da se istina nikad ne zaboravi. A doprinos meni nije finansijska zarada, kako kolegica bez kolegijalnosti misli, već moja lična satisfakcija da majice sa motivom Srebrenice mogu vidjeti na policama, nakon svega što sam preživio i načina na koji sam se borio. Za razliku od kolegice, sve sam stekao zahvaljujući dobro izgrađenom muškom karakteru. Ne udaraj u ranu, Sanela, ranu koja nikad zacijeliti neće! Neka te je stid.“

Vi nam svakako ostavite Vaš komentar na ovu temu…

(58)This post has been seen 2803 times.

Sanela Gadžo: Fikrete, brendiraš genocid! Fikret Hodžić: Ne udaraj mi na ranu!

| Magazin, Slider |
About The Author
-