Sarajevo: Tomislav Spahović optužen za ubistvo

Tomislav Spahović se tereti da je 22. aprila u ulici Nusreta Prohića, sarajevsko naselje Buča Potok, počinio krivično djelo ubistvo na način da je ispalio pet hitaca u pravcu vozila u kojem se nalazio Amil Gec.

Kantonalno tužilaštvo Kantona Sarajevo danas je podiglo i dostavilo Kantonalnom sudu u Sarajevu na potvrđivanje optužnicu protiv Tomislava Spahovića zbog postojanja osnovane sumnje da je počinio krivično djelo ubistvo i Arlisa Nišića zbog postojanja osnovane sumnje da je počinio krivično djelo teška tjelesna povreda i krivično djelo nedozvoljeno držanje oružja ili eksplozivnih materija.

Tomislav Spahović se tereti da je 22. aprila u ulici Nusreta Prohića, sarajevsko naselje Buča Potok, počinio krivično djelo ubistvo na način da je ispalio pet hitaca u pravcu vozila u kojem se nalazio Amil Gec, da bi usljed zadobijenih povreda isti i preminuo dan kasnije.

Istom optužnicom Arlis Nišić se tereti za nanošenje teških tjelesnih povreda na štetu H.Š., kao i za nedozvoljeno nabavljanje i držanje oružja.

Kantonalno tužilaštvo Kantona Sarajevo je uz optužnicu predložilo Kantonalnom sudu u Sarajevu produženje mjere pritvora prema osumnjičenom Tomislavu Spahoviću, a iz razloga propisanih članom 146. stav 1. tačka a) ZKP-a FBiH, saopćeno je iz Kantonalnog tužilaštva Kantona Sarajevo.

Inače, Tomislav Spahović je MMA borac i imao je potpisan ugovor sa “American Top Teamom”, jednim od najjačih trening kampova na svijetu.

Nekoliko dana nalazio se u bjekstvu. Sumnjalo se da je pobjegao u Hrvatsku. Tamošnji mediji vijest o tome donosili su na naslovnim stranicama i prozvali su ga “Bosanska zvijer”. Spahović je svojevremeno bio sparing-partner svjetskoj zvijezdi Mirku Filipoviću, Cro Copu.

(14)This post has been seen 923 times.

Sarajevo: Tomislav Spahović optužen za ubistvo

| Slider, Sport, Vijesti |
About The Author
-