Sarajevo zatrpano smećem, glavnom gradu BiH prijeti ekološka katastrofa

Građani pojedinih sarajevskih naselja jučer su blokirali ulaz u deponiju Smiljevići, a tako su nastavili i danas, s obzirom da aktuelna vlast u KS nije poduzela ništa tokom prethodnog vremena kako bi se ublažio smrad koji se širi sa ove deponije.

 

Foto: Haris Ahbabovic / Source.ba

Tako je Ministarstvo prostornog uređenja, građenja i zaštite okoliša KS organizovalo jučer sastanak sa članovima Operativnog tima pri Zavodu za izgradnju KS za sanaciju stanja na odlagalištu otpada Smiljevići.

Vlada KS čeka potvrdu Tužilaštva BiH, koja bi trebala stići do kraja sedmice, o tome da su radovi koji se tiču istraga okončani na ovom lokalitetu, kako bi se navodno počeo rješavati problem otpada i smrada koji se širi.

Foto: Haris Ahbabovic / Source.ba

U međuvremenu dok se prave sastanci u Vladi KS, na ulicama Sarajeva se danas nalaze ogromne količine smeća koje nije odvezeno na deponiju zbog toga što je ista blokirana. U galeriji koja slijedi pogledajte o čemu se radi.

Tako su na sastanku, kojeg je vodio Čedomir Lukić, ministar prostornog uređenja, prisutni ustanovili da problem prave građani koji blokiraju ulaz u deponiju i koji tako onemogućavaju izvođenje radova, koji u biti uopće ne postoje. Postoje samo onda kada se pokrene bilo kakav pritisak javnosti.

Foto: Haris Ahbabovic / Source.ba

(60)This post has been seen 1875 times.

Sarajevo zatrpano smećem, glavnom gradu BiH prijeti ekološka katastrofa

| Slider, Vijesti |
About The Author
-