Sarajevske feminiskinje na ulaz u rezidenciju kardinala Puljića, zalijepile nešto što mu se neće svidjeti

Nakon što je kardinal Vinko Puljić izjavio kako su žene koje isprobavaju s**s prije braka štrace (u značenju “prljave, stare krpe”), grupa feministkinja iz Sarajeva se odlučila da mu odgovore jednim od mnogobrojnih postera koji kruže internetom.

Grupa feministkinja oštro osuđuju ovu izjavu smatrajući da je nedopustivo da jedan vrhovni poglavar koristi ovakav diskurs, koji je sramotan i degradirajući za žene.

Iz tog su razloga na ulazu u rezidenciju kardinala Puljića u Sarajevu djevojke zalijepile poster s porukom “Je suis štraca”.

Podsjećamo, kardinal Puljić je predvodeći misu povodom praznika Gospe Loretske u Arbanasima, u Hrvatskoj izjavio:

“Mi danas slavimo posebnu ženu, Gospu Loretsku, majku nazaretskog doma, majku crkve, Mariju, najdostojanstveniju ženu u kojoj gledamo kako obnoviti dostojanstvo obiteljskog doma. Žene se ne bi trebale upuštati u tjelesna zadovoljstva prije braka, što je postalo učestalo u zadnje vrijeme kako bi isprobale koji će muž biti dobar. Pazite da tako ne bi postale štrace.”

“Cijela izjava je problematična u kontekstu predstavljanja žene kao da joj je jedina uloga da bude podređena muškarcu, ne problematizirajući ni u jednom navratu kako muškarci ulaze u brak, ako već govore o ovoj temi”, kažu djevojke.

Foto: Facebook

Dodaju kako nije uredu da se žene konstantno predstavljaju kao da trebaju da služe muškarcima i da im je jedina svrha da budu majke i supruge, postavljajući ih na taj način kao građanke drugog reda.

“Bez obzira na to što kršćanstvo nije poznato po liberalnosti, jedan vrhovni poglavar je odgovoran za izrečene riječi, I vjerujemo da nijedna knjiga niti bilo koje načelo koje slijede ne kaže da žene treba nazivati pogrdnim imenima, što je on učinio. Iz tog razloga su nedopustive ovakve i slične izjave”, kazale su djevojke u razgovoru za Klix.ba.

Plakati su vrlo brzo uklonjeni sa vrata na ulazu u rezidenciju kardinala Vinka Puljića.

Puljićeva izjava je izazvala lavinu komentara na društvenim mrežama.

(23)This post has been seen 645 times.

Sarajevske feminiskinje na ulaz u rezidenciju kardinala Puljića, zalijepile nešto što mu se neće svidjeti

| Slider, Vijesti |
About The Author
-