SARAJKA STRAŠNO OGOROČENA: Doktor je rasplakao moju kćerku (12), rekao joj je da je…

Prilikom sistematskog pregleda njenog hip-hop kluba, 11-godišnja Ajan i njena majka Aida su u srijedu, u Zavodu za sportsku medicinu Kantona Sarajevo, navodno doživjele negodnost od direktora ove javne ustanove Amira Krese.

Aida Feraget tvrdi da je Kreso verbalno napao nju i njenu kćerku povišenim tonom govoreći da je djevojčica “predebela i nenormalna”.

Prema njenim riječima, doktor je ranije rasplakao drugu djevojčicu rekavši joj da je premršava, te da bi se “od njih dvije mogle napraviti dvije normalne djevojčice”. Naša sagovornica je sve vrijeme pokušavala zaustaviti doktora govoreći mu da je njegovo ponašanje neprimjerno, ali ističe da on nije stao s vrijeđanjem.

“Rekla sam mu da on moje dijete vidi prvi put u životu, da nema pojma o njenom stanju, dijagnozi, terapijama te o načinu života i prehrane. Ponovljao je da je predebela i nastavio bahato komentarisati pred Ajan da treba da smrša, a jede hamburgere. Ajan je počela plakati, ali baš, baš plakati. Ni do ovog momenta mi nije jasno kojom snagom sam se zaustavila da ga ne zadavim na licu mjesta. Moj razlog za samokontrolu je bio tu, uplakan. Ajan ne voli ni kada se neko dere, taman da joj govori da je voli, a negdje duboko u sebi sam znala da bi je pogled na mamu koja tuče nekoga trajno traumatizirao. Bez vike sam mu rekla da mu je ponašanje i komentari užas, da je apsolutno neprimjereno tako govoriti pred djetetom, a on je nastavio sa bahaćenjem”, kazala nam je Aida Feraget.

Naša sagovornica se nakon izlaska vratila u Zavod zahtijevajući razgovor s direktorom i tada je doznala je upravo Kreso na čelu ove ustanove.

“On mi je posprdno rekao kako je iznad njega samo ministar”, kaže Feraget.

Ajanina majka je uputila pismeni zahtjev za sastanak resornoj ministrici Zilhi Ademaj, na kojem, ukoliko do istog dođe, planira tražiti sankcije za doktora Amira Kresu.

Doktor Kreso nam je u telefonskom razgovoru kazao da ne želi komentarisati navode Aide Feraget.

Cijelu izjavu majke možete pogledati na sljedećem LINKU.

(17)This post has been seen 711 times.

SARAJKA STRAŠNO OGOROČENA: Doktor je rasplakao moju kćerku (12), rekao joj je da je…

| Bosna i Hercegovina, Slider, Vijesti |
About The Author
-