Saslušala je i policija: Evo šta tvrdi “oteta”djevojčica

Nakon obavljenog razgovora sa djevojčicom, koja je jutros prijavila pokušaj otmice i otmicu jedne djevojčice u blizini Osnovne škole “Hasan Kikić” u zeničkom naselju Tetovo, još uvijek nema nikakvih konkretnih informacija o ovom događaju, piše Faktor.ba.

 

Naime, djevojčica je nakon višesatnog razgovora u MUP-u ostala pri svom jutrošnjem iskazu da je jedna djevojčica oteta, a da je ona pobjegla otmičarima.

MUP Zeničko-dobojskog kantona oglasio se saopćenjem vezanim za prijavljeni pokušaj otmice, u kojem ističe da “još ne mogu potvrditi tačnost navedene prijave niti činjenicu da je izvršena otmica ili pokušaj”.

Policija navodi da su nakon zaprimljene prijave o navodnoj otmici i pokušaju otmice dviju djevojčica od dviju osoba, koje su bile u vozilu, odmah angažovane policijske patrole i timovi te druge mjere i radnje iz nadležnosti policije.

-Sa ciljem prikupljanja informacija, te provjere navoda iz prijave, u službenim prostorijama Ministarstva unutrašnjih poslova obavljen je razgovor s djevojčicom, koja je i prijavila navodni slučaj otmice, kada je, kako navodi, uspjela pobjeći. U obavljanje ovog razgovora su osim policijskih službenika uključene i druge stručne osobe u skladu s važećim procedurama kada je u pitanju obavljanje razgovora s djecom i maloljetnicima- navodi se u popodnevnom saopćenju policije.

(1382)This post has been seen 9690 times.

Saslušala je i policija: Evo šta tvrdi “oteta”djevojčica

| Slider, Vijesti |
About The Author
-