SASLUŠAN ORTOPED IZ LOZNICE: Ovo je rekao o smrti dječaka (8)!

Doktor Dobrivoje Bojanić, ortoped lozničke bolnice, koga su roditelji preminulog Radenka optužili za dječakovu smrt, saslušan je jučer u policiji u Loznici, gdje je negirao odgovornost za smrt djeteta.

– Bojanić je saslušan u svojstvu građanina, a ispitivanje je obavljao dežurni tužilac. Kako nezvanično saznajemo, doktor Bojanić je pokušao da objasni da nije bilo propusta u njegovom radu i zbrinjavanju malog Radenka – saznaje Kurir od izvora bliskog istrazi.

– Uradio sam sve po protokolu i kako praksa nalaže – naveo je ortoped.

Bojanića je saslušao tužilac iz Šapca u lozničkoj stanici policije.

Inače, doktor je po objavljenoj vijesti da je dječak preminuo sa porodicom napustio Loznicu. On je otišao u Beograd gdje ga je policija i dobila telefonom.

Podsjetimo, Radenko je polomio ruku 1. oktobra, prilikom pada sa tobogana, poslije čega mu je stavljen gips u bolnici u Loznici. Ruka je počela da mu otiče, a roditelji su nekoliko puta išli kod ljekara koji ih je vraćao kući.

Prebačen je u Institut za majku i dijete u Beogradu, ali je preminuo u subotu 8. oktobra, od posljedica sepse.

Zbog smrti osmogodišnjeg dječaka  je smijenjena v.d. direktora Opšte bolnice u Loznici dr Mira Vučetić kao i dosadašnji načelnik ortopedije dr Nikola Patričić. Odluke o razrješenju donio je ministar zdravlja Zlatibor Lončar nakon što je inspekcija Ministarstva zdravlja utvrdila da su napravljeni brojni propusti u liječenju dječaka. Radenko je jučer sahranjen.

(554)This post has been seen 9550 times.

SASLUŠAN ORTOPED IZ LOZNICE: Ovo je rekao o smrti dječaka (8)!

| Slider, Vijesti |
About The Author
-