Sebija Izetbegović naredila da dva dana u sedmici pacijente sa KUM-a šalju u Opću bolnicu

Od 4. aprila svi pacijenti koju budu trebali usluge KUM-a Univerzitetsko kliničkog centra Sarajevo, ponedjeljkom i petkom trebali bi otići do Opće bolnice „Prim.dr. Abdulah Nakaš“ i ljekarsku pomoć zatražiti u tamošnjem urgentnom odjelu, piše novinska agencija Patria.

 

Nezvanično, neki od ljekara sa UKCS su nam kazali da je takav dopis već sačinila direktorica dr. Sebija Izetbegović, te da je o njemu obavijestila šefove klinika.

Iz Opće bolnice su nam rekli da nije problem da se i oni uključe aktivnije, ali da njihovi kapaciteti ne mogu zadovoljiti ono što se traži od njih.

Na KUM-u UKCS dnevno prođe najmanje 200 pacijenata, od čega ih u prosjeku bude hospitalizirano oko 30-ak.

Urgentni odjel Opće bolnice nije u mogućnosti odgovoriti tim zahtjevima, te se s pravom pitaju ljekari ove zdravstvene ustanove šta je konačni cilj direktorice Izetbegović.

Također, da bi se takvo što i realiziralo, potrebno je da se sastanu direktori ne samo ove dvije bolnice, već i Doma zdravlja Sarajevo, da se napravi plan ( ukoliko je moguće), a da se o svemu u konačnici mora izjasniti Ministarstvo zdravstva na čijem je čelu Zilha Ademaj (SBB), a koje je osnivač Opće bolnice.

Očigledno je, kažu nam ljekari i sa UKCS i Opće bolnice, da direktorica kao i prilikom pokušaja spajanja dvije bolnice, pokušava sama na svoju ruku obaviti posao za koji nije nadležna niti kompetentna.

 

sebija

(12)This post has been seen 977 times.

Sebija Izetbegović naredila da dva dana u sedmici pacijente sa KUM-a šalju u Opću bolnicu

| Skandal, Slider, Vijesti |
About The Author
-