Šejla Turković naručila ubistvo Fahrudina Radončića

Nakon svađe između Šejle Turković i njenog prijatelja Melissa Behadarevića prije petnaestak dana, dogodio se potpuno neočekivan obrat.

Behadarević je na svom Facebook profilu objavio status koji doslovce prenosimo:  “Šejla Turković čemu još jedna prijava noćas u 19:45h? Pa ljubavi moja čemu panika, pomiri se s tim da do snimka nećeš nikada doći na kojem ti naručuješ ubistvo Fahrudina Radončića a ti samo prijavljuj a i prijeti al ti prijave ne piju vode smiju ti se nadležni organi jer prijavljuješ mene da ti je ugrožena sigurnost radi mene a vamo meni šalješ ljude i prijetiš hehe ljubi te Melis tvoj…”

slika-status

Behadarevićev status: Tvrdi da ima snimak naručivanja ubistva

Ko je Šejla

U međuvremenu, dok se Behadarević i Turkovićka prepiru putem svojih Facebook profila, Šejla Turković u svom poznatom maniru potpuno divlja i prijeti svima.

Zbog vrlo eksplicitnih prijetnji na račun poznate advokatice Vasvije Vidović, već je prijavljena Kantonalnom tužilaštvu Sarajevo. Uz to, Turkovićka u najprimitivnijem obliku blati porodice Fahrudina Radončića i tužiteljice Diane Kajmaković. Nevjerovatno ali istinito, najprimitivnijih uvreda i objavljivanja njihovih fotografija kako izgledaju nisu pošteđena ni njihova maloljetna djeca.

vasvija-12

Široj javnosti Šejla Turković je poznata kao supruga Zike Turkovića, koji je pravosnažno osuđen na 40 godina zatvora zbog višestrukih ubistava i pljački.

Tokom istrage utvrđeno je da je Šejla brojala novac, mjerila drogu i prala novac, a u njenom automobilu nađen je DNK dvije žrtve.

Drugostepenom presudom Suda BiH Turkovićki je oduzet novac, jer je utvrđeno da je stečen na kriminalan način. No, procesuiranje i krivičnu odgovornost očigledno je izbjegla da bi lažno optuživala Fahrudina Radončića na Kosovu i u Tužilaštvu BiH. Na taj način je ubistvo poznatog sarajevskog komandanta Ramiza Delalića Ćele trebalo pripisati politički nepoćudnom lideru SBB-a, a ne pravim izvršiocima koji se godinama vješto skrivaju usmjeravanjem istrage na pogrešnu stranu.

“Vidoviti” Bakir

Vrlo indikativno, 13. aprila 2013. godine Turkovićku je “vidovito” prepoznao član Predsjedništva BiH Bakir Izetbegović.

– Eto u kakvoj zemlji živimo, prije dan-dva svjedokinja pod zakletvom je u Tužilaštvu BiH prijavila ministra sigurnosti da naručuje ubistva – rekao je on.

Do danas je ostalo nerazjašnjeno kako je u tako kratkom roku Izetbegović uopće mogao i smio znati o tom iskazu, i da je pogodio da se radi o ženskoj osobi, odnosno posljedično Šejli Turković?!

Bit će zanimljivo hoće li slučaj prijetnji advokatici Vidović i Behadarevićev objavljeni status Tužilaštvo KS tretirati ozbiljno ili će po ko zna koji put državna mafija zaštititi svoju miljenicu.

Uostalom, u nekoliko audiosnimaka koje je objavio Behadarević, Turkovićka se hvališe svojim vezama u SIPA-i i Tužilaštvu BiH, a poznato je da već godinama po društvenim mrežama progoni mnoge ljude koji joj iz bilo kojeg razloga nisu po volji.

Lider SBB-a svakako je prvi među njima, a njegova “neoprostiva greška” je što je “Avaz” najširu javnost korektno informirao o slučaju „Turković„ i što je kao ministar sigurnosti proširio Pravilnik o zaštiti tužilaca i na članove njihovih porodica (to je učinio nakon što je Zijad Turković u sudnici Diani Kajmaković i njenoj djeci prijetio smrću).

Uznemireno pet familija 

aljosa-kreso

Nakon što je na Kosovu svjedočio Fahrudin Radončić i što je cijelom regionu postalo jasno da se u Sarajevu politički montira proces u Prištini, tužilac Dubravko Čampara postao je sve nervozniji.

Isti je slučaj i s njegovim rođenim bratom Aljošom, koji je ministar unutrašnjih poslova FBiH, a s kojim je Turkovićka bila u ljubavnoj vezi nekoliko godina.

Dubravko na sve načine Radončića pokušava nekako optužiti i u Sarajevu, i naprosto se ne biraju sredstva: od pritiska na svoje šefove da mu popuste u progonu Radončića, do uključivanja stranačkih obavještajaca da vrše pritiske u tom smjeru i slanja poruka preko pojedinih emisara lideru SBB-a da su mu “zadnji trzaji”…

Dubravko Čampara, naročito kada je u dobrom raspoloženju, po sarajevskim kafićima odapinje otrovne strijele. I stalno se hvali svojim mentorima i da s bratom Aljošom i Meddžidom Kreso upravlja pravosuđem BiH.

Te im se niko pametan ne treba zamjerati. Na kraju, nije potrebno ni napominjati da su, osim braće Čampara, nakon našeg jučerašnjeg teksta vrlo uznemireni i mnogobrojni članovi pet još mnogobrojnijih familija koje žele vladati Bosnom i Hercegovinom, Bošnjacima i odlučivati o tome ko se smije kandidirati za člana Predsjedništva BiH, a ko ne!

Ziki Turkoviću već se sudi zbog prijetnji Azri Radončić

Zato što je iz pritvorske jedinice Suda BiH slao SMS poruke i prijetio smrću Azri Radončić, pred Kantonalnim sudom Sarajevo u toku je suđenje Zijadu Turkoviću, suprugu Šejle Turković.

U eksplicitnim prijetnjama, on je koristio riječi “pokopno društvo”, “tika taka, tika taka”, “još malo je ostalo” itd. Koordiniranom akcijom sigurnosnih službi i specijalne jedinice MUP-a Kantona Sarajevo koje su izvršile raciju u pritvoru, kod Turkovića je pronađen ilegalni telefon, kao i više komada specijalno naoštrenih viljuški i kašika.

Zašto Čampari treba nova optužnica

Politički instruirani Dubravko Čampara na sve načine pokušava podići novu optužnicu protiv Radončića u Sarajevu, jer je svjestan da mu je kosovska montaža na vrlo klimavim nogama.

Velika politička buka koju je izazvalo Radončićevo svjedočenje u Prištini – a ona je očito dirigirana iz jednog političkog centra – najbolji je dokaz te spoznaje, ali i pravne suicidnosti da se optužuju ljudi po svaku cijenu.

Nema sumnje, na najvećem iskušenju i pod pritiscima, vjerovatno će biti vršiteljica dužnosti glavnog tužioca Tužilaštva BiH, od koje Čampara očekuje da ispunjava njegove profesionalne promašaje, političke i porodične želje.

 

(635)This post has been seen 7120 times.

Šejla Turković naručila ubistvo Fahrudina Radončića

| Slider, Vijesti |
About The Author
-