Sejo Bajraktarević štrajkuje glađu u zgradi RTV doma

Sejo Bajraktarević, muzičar, umjetnik i uposlenik Federalne televizije, počeo je u zgradi RTV doma štrajk glađu, zbog, kako kaže, smanjenja plaće sa 1.000 na 700 KM.

Glavni krivac što se odlučio na ovaj potez je Džemal Šabić, generalni direktor Federalne televizije, koji mu je smanjio mjesečna primanja.

– Već 15 godina imam plaću u iznosu od 1.000, a posljednja iznosi 700 KM. Iako sam tražio, nisam dobio nikakvo objašnjenje, ni pismeno ni usmeno, od svojih nadređenih. Na mjestu gdje štrajkujem kratko se pojavio i Šabić, ali nakon što smo razmijenili par ružnih riječi, on je pobjegao. Kada mi se odbije alimentacija i rata za mikrokredit, ostalo mi je 1,16 KM da preživim do naredne plaće – kaže razočarani i vidno potreseni Bajraktarević.

On ističe da je Federalna televizija odavno postala feudalna i da se direktor Šabić igra sa ljudskim životima i sudbinama.

– Prije šest mjeseci dobar čovjek i kolega pokušao je izvršiti suicid i preživio je samo zahvaljujući radnicima, koji su ga našli u lokvi krvi na drugom spratu. Uporan sam čovjek i neću popustiti dok mi direktor ne vrati plaću koju zaradim do posljednje marke. Uzeo sam godišnji odmor da bih štrajkovao i FTV zbog ništa ne trpi – kaže Sejo Bajraktarević.

(6)This post has been seen 613 times.

Sejo Bajraktarević štrajkuje glađu u zgradi RTV doma

| Slider, Vijesti |
About The Author
-