STRAŠNA UVREDA u seriji ”Lud, Zbunjen, Normalan”…Evo šta su uradili sada

Autori popularne televizijske serije “LUD, ZBUNJEN, NORMALAN” ponovo su uvrijedili Kalesiju i Kalesijce, piše Nezavisni kalesijski portal (NKP.ba). Prenosimo najzanimljivije dijelove teksta sa ovog portala…

Ova, u početku humoristična serija, u prvoj sezoni zabavljala je sve Bosance i Hercegovce, a onda, iz čista mira, u seriji je sve ono što vole Bosanci i Hercegovci, i ono sa čime žive stoljećima, postalo predmet ismijavanja…

“Neki pjevač iz Kalesije, seljačina teška, orginal selotejp” – rečenica koju su izgovorili u ovoj seriji, izazvala je veliki broj reakcija, a na kraju su dva vijećnika Općinskog vijeća pokrenula inicijativu da se FTV, odnosno scenarista serije Feđa Isović i režiser Elmir Jukić, javno izvinu građanima Kalesije zbog uvreda koje su izrečene. Inicijativa je jednoglasno usvojena.

Početkom ove godine u Hrvatskoj je emitovana nova sezona ove serije, a u jednoj od epizoda junaci ove serije su se sprdali na račun Kalesije.

Naime, junak ove serije tražeći signal na TV prijemniku izgovara rečenicu: “A majkemi mile, bolji prijem imaju u onoj Kalesiji”.

17.11.2015. na YouTube kanalu “Lud zbunjen normalan” objavljena je 227. epizoda (10. sezona emitovanja serije).

Junaku ove serije poštar donosi pismo koje je poslala kćerka iz Zagreba, a poštar neprofesionalno ispituje detalje od koga je pismo, šta piše, kao i šta će uopće njegova kćerka u Zagrebu. Poštar po imenu Halid čak govori “Što uopće šalješ žensko dijete na školovavanje… to je čisto bacanje para”. Nakon što poštar odlazeći kaže “Allahimanet” (kao da scenarista poručuje da je ovo zastarjeli i seljački pozdrav), primalac pisma ga opisuje kao teškog čovjeka, pa ga naziva “prava obična seljačina iz Kalesije”.

U istoj epizodi, u 12.minuti, pominju se i političari iz Kalesije.

“Zasjedalo Općinskog vijeće Kalesija i raspravljalo o tome što je njihova općina pomenuta u negativnom kontekstu u seriji…”

Pa eto, smiješno je i što neko brani ugled sugrađana.

Poslije prve uvrede na račun Kalesije u ovoj seriji, Kalesijci su “kroz šalu” nazivani seljačinama u drugim bh. gradovima, ali i susjednoj Hrvatskoj.

Izgleda da se obistinjuje rečenica jednog kalesijskog vijećnika iz 2013. godine: “Hoće li nas sutra policajac u Hrvatskoj i Srbiji legitimisati i reći: A ti si seljačina iz Kalesije“.

(118)This post has been seen 1639 times.

STRAŠNA UVREDA u seriji ”Lud, Zbunjen, Normalan”…Evo šta su uradili sada

| Slider, Vijesti |
About The Author
-