Šešelj tvrdi da je Ceca puštena iz zatvora kako bi…

Pjevačica Svetlana Ceca Ražnatović puštena je 2003. godine iz pritvora kako bi namamila odbjeglog komandanta JSO Milorada Ulemeka Legiju, označenog kao organizatora ubistva premijera Srbije Zorana Đinđića!

Ovo šokantne tvrdnje iznio je lider Srpske radikalne stranke Vojislav Šešelj u knjizi „Četnička sablja nad osmanlijskom glavom“, navodeći razloge zbog kojih je Ceca, koja je uhapšena u aprilu 2003. godine tokom policijske akcije „Sablja“, poslije četiri mjeseca, iznenada 15. jula puštena iz Centralnog zatvora u Beogradu.

– BIA i MUP Srbije su procijenili da bi Cecino puštanje na slobodu moglo poslužiti kao mamac za Ulemeka. Čelni ljudi BIA i MUP ne očekuju da će Legija doći u posjetu Ceci kad ona izađe na slobodu.

Međutim, oni su bili ubijeđeni da će Legija s njom kontaktirati telefonom, te da će tehnička služba BIA, koja je zadužena za prisluškivanje svih telefona u kući Ražnatovićeve, pokušati da locira grad i zemlju u kojoj se Legija nalazi – tvrdi Šešelj u svojoj knjizi, pozivajući se na izvore iz MUP Srbije.

Ono što se zna je da je Ceca Legiju upoznala kad i svog pokojnog supruga Željka Ražnatovića Arkana – u Erdutu 1993. godine. Legija je napustio JSO 2002. godine upravo poslije incidenta u klubu „Stupica“, gdje je na proslavi Cecinog rođendana razoružao i vrijeđao policajce.

Ražnatovićeva je uhapšena u aprilu 2003. godine u policijskoj akciji „Sablja“ nakon ubistva premijera Đinđića, zbog sumnje da je pomagala „zemunskom klanu“, ali i jer je pri pretresu njene kuće policija zaplijenila veliku količinu oružja.

Ražnatovićeva je osuđena na jedinstvenu kaznu od godinu dana zatvora, u koju joj se uračunalo i vrijeme provedeno u pritvoru od 17. marta do 15. jula 2003. godine. Legija se predao u maju 2004. i izdržava kaznu od 40 godina. Protiv Cece nije podignuta optužnica za saradnju sa „zemunskim klanom“.

(717)This post has been seen 20163 times.

Šešelj tvrdi da je Ceca puštena iz zatvora kako bi…

| Magazin, Slider |
About The Author
-