SILOVAO ŠESTOGODIŠNJU DJEVOJČICU: “Nemoj nikome reći, neko bi se mogao jako naljutiti…”

Čovjek koji je silovao šestogodišnju djevojčicu rekao je svojoj žrtvi: “Nemoj nikome reći, neko bi se mogao jako naljutiti  na mene i ja ću onda otići u zatvor”.

Garry Paul Reader (31) proglašen je krivim za silovanje i danas osuđen na 11 godina zatvora.

Na sudu je rečeno je negdje između maja 2012. i 2013. godine Garry ostao sam sa svojom žrtvom i njenom braćom i sestrama. On je bio u sobi na spratu kada je pozvao djevojčicu u spavaću sobu, a ona se popela u krevet s njim. Prvo ju je pitao je li njen brat dolje, a onda joj je rekao: “Psst, budi tiha”. Tada ju je silovao.

Nakon napada rekao je djevojčici da nikome ne govori o tome jer bi on mogao završiti u zatvoru.

Zlostavljanje je izašlo na vidjelo tek u augstu 2013. godine kada je to djevojčica ispričala drugarici, koja juje nagovorila da se povjeri mami.

-To je užasan slučaj gdje žrtva nije bila dovoljno stara ni da shvati da je zlostavljana – rekla je detektivka Kirsty Kaye.

-Reader je iskoristio taj klasični alat zlostavljača i izrabljivača – strah i osjećaj krivnje kako bi žrtva šutjela. Žrtva i njena porodica dobile su pomoć posebno obučenih službenika, koji će im, nadamo se, pomoći da prevaziđu ovo što im se dogodilo.

(17)This post has been seen 991 times.

SILOVAO ŠESTOGODIŠNJU DJEVOJČICU: “Nemoj nikome reći, neko bi se mogao jako naljutiti…”

| Crna hronika, Slider, Vijesti |
About The Author
-