Sjećate li se dječaka koji je pušio 40 cigareta dnevno? Evo kako izgleda nakon 8 godina!

Aldi Rizal je još kao dvogodišnjak iz siromašnog sela u Indonezijskoj Sumatri zaprepastio svijet – pušio je 40 cigareta dnevno. Srećom, u tu priču umiješala se indonezijska vlada, te pokrenula kampanju kako bi riješili problem sa djecom pušačima. Dječak je tako išao u rehabilitacijski centar u Jakart, te se uspio riješiti ove loše navike.

Ipak, dječak je 40 cigareta dnevno sada zamijenio nenormalno velikim količinama hrane, te je tako ponovo snimljen dokumentarac o njemu.

– Mnogi  još nude Aldija cigaretama, ali Aldi ne puši. On kaže kako voli doktora Kaku Setoa i da bi on bio tužan ako opet počne pušiti i razboli se – izjavila je majka Diane Rizal (28), te dodala kako je na početku imao strašne izljeve bijesa, ali to je prestalo.

Aldi sada guta hranu kao što je nekada cigarete  i sad ih brine njegova težina. Aldi ima 24 kilograma, a trebao bi imati između 17 i 19 kg.

Kada je prestao pušiti, ucjenjivao je majku da će zapaliti ako mu ne kupi igračke. Lupao je glavom o zid, ako ne bi dobio što želi.  Jede povrće i ribu, ali u puno manjim porcijama.

Dječaka su odveli kod nutricioniste koji im je dao savjete za prehranu, te tako dječak sada uglavnom jede ribu i povrće. Ipak, doktori su zabrinuti da je pušenje ostavilo trajne posljedice kada je njegova kilaža u pitanju.

(240)This post has been seen 3093 times.

Sjećate li se dječaka koji je pušio 40 cigareta dnevno? Evo kako izgleda nakon 8 godina!

| Slider, Zanimljivosti |
About The Author
-