SKANDAL zbog kojeg se BiH crveni Reprezentativci BiH poručuju: Ovo je dno dna!

“Ovo je dno dna “, poručio je nakon utakmice protiv Švedske bosanskohercegovački rukometni golman Benjamin Burić. Kazao je još da za rukomet u ovoj državi niko ne brine i da je ovo jedna od najgorih godina za reprezentaciju, piše žurnal.info.

 

”Nema finansija, nema podrške od ljudi. Neću pričati svakakve detalje”, dodao je Burić.

A detalji su obeshrabrujući. Za sve one koji vole sport i državu Bosnu i Hercegovinu. U srijedu, prema izvorima Žurnala, oko 15 sati – osoblje sarajevskog hotela u kojem je odsjela reprezentacija saopćilo je da bosanskohercegovački rukometaši moraju napustiti sobe do 16 sati, jer Rukometni savez BiH nije uplatio novac za duži boravak.

S obzirom na to da je utakmica protiv Švedske trebala početi u 20 sati i 15 minuta, to bi značilo da rukometaši moraju provesti nekoliko sati bukvalno na ulici. Nakon molbe stručnog štaba upravi hotela, direktor hotela im je izašao u susret i dopustio im da se u svojim sobama odmore do 17 sati.

“Nakon 17 sati nismo znali gdje ćemo. Tek u 18 sati imali smo zakazan takozvani “snek”, gdje smo trebali obaviti posljednje konsultacije pred utakmicu”, navodi jedan od članova bh rukometne reprezentacije.

Skoro sat vremena reprezentativci su proveli u holu hotela, prepušteni sami sebi.

Sada već bivši selektor Dragan Marković nije želio o ovoj temi govoriti za Žurnal uz obrazloženje da je umoran od svega.

Ipak, prema našim izvorima, reprezentativci BiH u proteklom periodu uopće nisu dobijali ni pripadajuće im dnevnice. A kakva je situacija u rukometnoj reprezentaciji BiH najbolje ilustruje oprema. Igrači se zagrijavaju i slušaju himne u trenerkama jednog proizvođača, dok igraju u dresovima drugog proizvođača sportske opreme. A podsjećanja radi, na utakmicu u Slovačku putovali su autobusom.

(30)This post has been seen 863 times.

SKANDAL zbog kojeg se BiH crveni Reprezentativci BiH poručuju: Ovo je dno dna!

| Bosna i Hercegovina, Slider, Sport, Vijesti |
About The Author
-