Skandalozan prilog RTRS-a: Da li je šerijat i zvanično zaveden u Sarajevu?

Iako se već godinama primjenjuje Zakon o javnom okupljanju Kantona Sarajevo, novinarima RTRS-a tek sad je problematična ova odredba, dok zaboravljaju da slična postoji u RS-u u okviru Zakona o javnom okupljanju

 

 

Tekst objavljen u subotu na portalu RTRS-a počinje “informacijom” da “međunarodnu Novu godinu u Sarajevu slave po šerijatu”, te je istu pratio i skandalozni prilog u Dnevniku. 

 

– Pripremili su bogat četvoročasovni program, planiraju da zatvore glavnu saobraćajnicu u srcu Sarajeva na Trgu Bosne i Hercegovine i da uz koncert Dine Merlina, slave do ranih jutarnjih časova – navodi se u tekstu, te se dodaje da su u isto vrijeme sarajevske gradske vlasti zabranile točenje alkohola. 

Iako se već godinama primjenjuje Zakon o javnom okupljanju Kantona Sarajevo, koji zabranjuje točenje i nekontrolisanu prodaju alkohola na otovorenom, novinarima RTRS-a tek sad je problematična ova odredba, dok zaboravljaju da slična postoji u RS-u u okviru Zakona o javnom okupljanju (Član 17.), ali i u mnogim svjetskim metropolama.

– Ovim potezom sarajevske vlasti na mala vrata uvode šerijat – zaključuju mudro novinari RTRS-a.

Ipak, činjenica jeste da je loš PR i nespretna izjava zamjenika gradonačelnika Abdulaha Skake o javnom dočeku Nove godine i točenju alkohola pokrenula bujicu negativnih komentara bh. građana, te da je morao biti pažljiviji pri komuniciranju s javnošću.

 

Pogledajte sporni prilog:

(271)This post has been seen 4610 times.

Skandalozan prilog RTRS-a: Da li je šerijat i zvanično zaveden u Sarajevu?

| Skandal, Slider |
About The Author
-