Slavni filmski režiser Stoun: Krеćеmо sе kа rаtu prоtiv Rusiје kојi ćе pоgubiti Аmеriku

Slavni američki filmski redatelj Oliver Stone javno je podržao predsjedničke ambicije senatora Bernija Sandersa.

 

 

Svoju odluku objasnio je u tekstu “Zašto sam za Sandersa” u kojem je prvo objasnio zbog čega ne podržava Sandersovu rivalku Hillary Clinton.

 

Objasnio je da Clintonovu smatra “žešćom kopijom baraka Obame”. Pa naglasio:

 

“Clinton je suštinski zatvorila vrata svijetu. Njezino božanstvo je – NATO. Po njenom uvjerenju, to je najbolje što SAD u novom “američkom stoljeću” imaju za izvoz. Pošto su joj mozak isprali neokonzervativci, ona vjeruje u “rusku agresiju” iako su SAD te koje izvode najveće gomilanje trupa i tehnike uz granice Rusije nakon onoga što je Hitler učinio uoči početka Drugog svjetskog rata “.

 

Stone je istodobno upozorio: “Krećemo se ka ratu – ili hibridnom, koji treba da prisili Rusiju da se povinuje kao 90-ih godina, ili ka pravom, vrućem ratu koji će pogubiti našu zemlju. Krivci za to biće šenuli realisti u državnom rukovodstvu SAD koji u ime realizma konstruiraju svoju paranoičnu realnost “. .

 

Stone je podsjetio da Clinton u svojoj biografiji ima “barbarsku podršku nikaragvanskih kontras protiv svog naroda”, podršku bombardiranju Jugoslavije, podršku ratu protiv Iraka koji je započeo Bush-mlađi, odgovornost za razaranje Libije, vojni puč u Hondurasu i pokušaj smjene režima u Siriji. Još je ocijenio:

 

“Svaka od ovih” epizoda “samo je pojačavala ekstremizam i kaos u svijetu, ai opasnost po našu zemlju”.

 

Nakon svega ovoga, slavni režiser na napisao: “Zbog svega, nastavljam da se molim za Sanders pošto je on jedini koji je spreman makar iz financijsko-proračunskih razloga prekine naše vojne intervencije po inozemstvu i vratiti naše trupe u zemlju, kako više ne bismo bilione dolara trošili na zlo, već da pokušamo svoju zemlju zaštitimo putem njene realne rekonstrukcije – ulaganjem sredstava u ljude, škole i infrastrukturu “.

 

Stone je istovremeno ukazao da protiv američkog intervencionizma istupa i republikanski predsjednički kandidat Donald Trump. On je, međutim rekao, da trampi moćne sile (koje nije imenovao) nikada neće dozvoliti da preuzme predsjedničku vlast u SAD.

(Fakti)

(6)This post has been seen 1391 times.

Slavni filmski režiser Stoun: Krеćеmо sе kа rаtu prоtiv Rusiје kојi ćе pоgubiti Аmеriku

| Slider, Vijesti |
About The Author
-