Slažete li se? Ovo su najgore zemlje svijeta za putovanje

Drew Goldberg iz Arizone od 2012. godine obišao je 73 zemlje svijeta. Goldberg je svoju odiseju započeo u trećoj godini fakulteta, kada je jedan semestar proveo u Pragu.

Tada je poželio da obiđe još neku zemlju i njegov pasoš uskoro je postao krcat pečatima.

Amerikanac je ubrzo po diplomiranju otputovao u Seul da predaje engleski, a tokom 18 mjeseci obišao je 20 zemalja u Aziji.

Posao je napustio u januaru ove godine i do tada je posjetio još 30 država, piše Independent.

Goldberg od prvog dana svoje velike avanture svoja iskustva dijeli na svom blogu The Hungry Partier, kao i Snapchatu and Instagramu, pod nadimkom @drewbinsky.

Ovo su njegova najgora iskustva:

Filipini: Najgora hrana
“Iako su Filipini jedna od mojih omiljenih zemalja, obroci su tamo vrlo skromni. Obično se sastoje od kuhanog pirinča i malog parčeta ribe. Ja sam navikao na malo raznovrsniju ishranu”.

Brunej: Najgori noćni život
“Većima islamskih zemalja vodi strogu politiku kada je riječ o konzumiranju alkohola, tako da je njihov noćni život gotovo nepostojeći. Kada sam u prijestonici Bandar Seri Begavan izašao u petak uvečer da se malo provedem, ulice su bile toliko prazne da sam mogao da čujem kako čioda pada sa daljine od 20 metara”.

Egipat: Najnekulturniji ljudi
“Nedavno sam otputovao u Kairo na 5 nedjelja i imao sam loše iskustvo gotovo sa svakom osobom koju sam tamo upoznao. Egipćani su vrlo agresivan narod – na ulicama sam za to vrijeme video tri velike tuče”.

Mjanmar: Najgori pristup Wi-fi mreži
“Apsolutno volim Mjanmar, ali ova zemlja zaostaje jedno 20 godina za svojim susjedima. Iako u velikim gradovima ima Wi-fi mreže, internet je spor poput dial-upa iz devedesetih godina. Ne vjerujem da će se ovo promijeniti u sljedećih 3 do 5 godina, ali turizam u Mjanmaru svakako cveta zahvaljujući tome što zemlja ne traži vize građanima sa američkim ili britanskim pasošem”.

Kuala Lumpur: Najprecijenjenije mjesto
“Čuo sam mnogo dobrih stvari o Kuala Lumpuru na putovanjima po Aziji, ali kada sam stigao tamo, sve što sam vidio je vrlo dosadna verzija Bangkoka. Grad također nije baš najsigurniji, prolaznici su verbalno uznemiravali prijateljicu sa kojom sam putovao”.

London: Najskuplje mjesto
“Posjetio sam London prvi put u životu prije dva mjeseca i imao sam vrlo visoka očekivanja. Ali, da budem iskren, osim ribe i krompira (fish ‘n’ chips) ništa me nije oduševilo. Visoke cijene su me prilično odbile”.

(238)This post has been seen 940 times.

Slažete li se? Ovo su najgore zemlje svijeta za putovanje

| Slider, Zanimljivosti |
About The Author
-