Slikali su Hitlera U OVOJ POZI! Nakon što je VIDIO FOTOGRAFIJU firer je svima ZABRANIO DA NOSE OVU ODJEĆU

Upamćen kao jedan od najvećih zločinaca koje je svijet ikada vidio Adolf Hitler je tokom svoje strahovlade pokušao da kontroliše sve sfere života svojih podanika, uključujući i to kakvu su odjeću nosili!

 

Adolf Hitler je u jednom trenutku zabranio nošenje tradicionalnih njemačkih kratkih pantalona u javnosti jer u njima muškarci izgledaju “nedostojanstveno”. A sve to zbog ove fotografije!

adolf-2

Fotografisan u “lederhoznama” – tradicionalnim njemačkim pantalonama koje su se uglavnom nosile tokom lova, sa dokoljenicama i naslonjen na drvo, Adolf Hitler na ovoj fotografiji izgleda prilično opušteno i zadovoljno, piše “Dnevno“.

Ipak, izgleda da je osjećaj bio bolji nego što je sve izgledalo jer, jednom kada je Hitler vidio fotografiju, nikada više nije nosio “lederhozne”.

Fotografiju je napravio Piter Vikman ’30-ih godina, a firer je zabranio njeno objavljivanje jer je mislio da na njoj ne izgleda dovoljno “dostojanstveno”.

Ipak, Hitler se nije zaustavio tu – jednom kada je došao na vlast, zabranio je muškarcima da u javnosti nose ove pantalone jer je to ispod “svačijeg dostojanstva”.

 

Kako je bila riječ o tradicionalnoj njemačkoj nošnji staroj vjekovima, zabrana je naišla na veliki otpor. Nakon Drugog svjetskog rata, muškarci su jednostavno nastavili da je nose i danas niko ne misli da je u njoj “nedostojanstven”.

(189)This post has been seen 3955 times.

Slikali su Hitlera U OVOJ POZI! Nakon što je VIDIO FOTOGRAFIJU firer je svima ZABRANIO DA NOSE OVU ODJEĆU

| Slider, Zanimljivosti |
About The Author
-