Slučaj Karabeg-Zvizdić: Sud presudio u korist poliklinike Karabeg, voditeljica najavila žalbu

Voditeljica i novinarka Lejla Zvidić podnijela je tužbu rptiv poliklinike “Karabeg” zbog komplikacija i rezultata estetskog zahvata koji je obavljen u ovoj poliklinici. Općinski sud u Sarajevu jučer je odbio zahtjev Lejle Zvizdić koja je dužna poliklinici nadoknaditi troškove postupka.

U saopćenju koje je poliklinika objavila stoji da Zvizdić uprkos presudi i dalje iznosi neistine i klevete protiv ljekara i osoblja.

“U svom istupu na društvenim mrežama Lejla Zvizdić insinuira da je odbijanjem zamjene sutkinje u ovom procesu i Visoko sudsko tužilačko vijeće utjecalo na donošenje odluke. Ovo nije prvi put da Zvizdić zloupotrebljava medijski prostor i pokušava obmanuti javnost te time nanijeti štetu poliklinici ‘Karabeg'”, navodi se u saopćenju poliklinike.

Inače, sutkinja u ovom predmetu je Sanela Talirević, snaha doktora Emira Talirevića, vlasnika “Moje klinike”.

“Zadovoljni smo što je Općinski sud u Sarajevu profesionalno pristupio ovom procesu i nije podlegao pritiscima i ucjenama, te je donio presudu kojim je u potpunosti odbacio i neutemeljenim ocijenio zahtjeve L. Zvizdić. Potpuna satisfakcija će se postići okončanjem postupka koji smo pokrenuli pred Općinskim sudom protiv Lejle Zvizdić”, navodi se u saopćenju.

Iz poliklinike naglašavaju da razumiju nezadovoljstvo i razočarenje Lejle Zvizdić koje je nastalo usljed njene nemogućnosti da na ovaj način ostvari materijalnu i profesionalnu korist.

Zvizdić je potvrdila da je njen zahtjev odbijen, te najavila žalbu zbog, kako kaže, niza procesnih grešaka, piše Dnevni avaz.

(34)This post has been seen 1379 times.

Slučaj Karabeg-Zvizdić: Sud presudio u korist poliklinike Karabeg, voditeljica najavila žalbu

| Slider, Vijesti |
About The Author
-