Slučajno su našli vrata u podrumu, koja vode u zapečaćeno nacističko skrovište: Ono što su zatekli unutra je ostavilo cijeli svijet u panici

Mnoge tajne Trećeg rajha su ostale skrivene po raznim dijelovima svijeta, a neke i duboko pod zemljom. Pogledajte kakvu je stravičnu tajnu čuvalo podzemlje Mathausen-Gusen koncentracionog logora i šta su naučnici pronašli decenijama kasnije!

Sv. Georgen an der Gusen možda djeluje kao lijep i miran gradić. Međutim, nekada je bio sjedište užasnih zvjerstava.

sv-georgen-an-der-gusen-mozda-deluje-kao-lep-i-miran-gradic-medutim-nekada-je-bio-sediste-0

Tokom Drugog svjetskog rata sistematski je ubijeno na hiljade Jevreja u Mathausen-Gusen koncentracionom logoru. Zatvorenici iz ovih logora bili su prisiljeni da iskopaju katakombe koje su služile kao fabrika za B8 Bergkristal.

Kule osmatračnice još uvijek stoje oko Mathausen-Gusen koncentracionog logora. One su sumorni podsjetnik na to šta se dešava kada ljudi dotaknu najmračnije ponore zla.

kule-osmatracnice-jos-uvek-stoje-oko-mathausengusen-koncentravionog-logora-one-su-sumorni-3

Kada su shvatili da će izgubiti rat nacisti su izgradili ove tunele u očajnom pokušaju da sačuvaju svoju strogo čuvanu farbriku oružja. Sulcer se zainteresovao za logor, nakon što je otkrio mnogo intrigantnih dokumenata, uključujući i pismo koje je napisao Viktor Šauberger u kom opisuje svoje istraživanje o “cijepanju atoma”, kao i dokument o visoko rangiranom američkom agentu koji je špijunirao SS. Sulcer je poveo tim koji mu je pomogao da uđe i istraži davno zaboravljene tunele.

Nakon 3 godine iskopavanja njegova grupa istoričara i naučnika je pronašla nacistički šljem.

Visoko rangirani nacistički oficir Hans Kamler je bio na čelu Mathausen-Gusen logora. On je nadgledao i zvanično dao odobrenja za svaku gasnu komoru. Čak je nadgledao i rad zatvorenika na Mezeršmitu ME262, prvom avionu na mlazni pogon. Prema Sulceru i njegovom timu SS komandant Mathausen-Gusena Franc Zirajs skrivao masovne grobnice u tunelima ispod logora.

prema-sulceru-i-njegovom-timu-ss-komandant-mathausengusena-franc-zirajs-skrivao-masovne-grobnice-u-10

Na samrtničkoj postelji Zirajs je priznao da je naredio da se ubije svaki zatvorenik koji je radio na tajnim nacističkim projektima. Sa tunelima dugim 303 500 km2, ova fabrika je bila ogromna. Potreban im je bio georadar samo da bi izmerili ogromnu veličinu postrojenja. Nacisti su bili ponosni na postojanje ove fabrike!

Sve od proizvodnje oružja do pokušaja stvaranja atomske bombe se odvijalo u ovim skučenim i mračnim tunelima. Tijela zatvorenika koji su ubijeni prije savezničkog oslobađanja se možda još uvijek nalaze negdje u tunelima.

sve-od-proizvodnje-oruzja-do-pokusaja-stvaranja-atomske-bombe-se-odvijalo-u-ovim-skucenim-i-15

Tuneli su prije svega građeni duboko pod zemljom da bi štitili od bombardovanja, očigledno je to urodilo plodom.

Pogledajte šta se desilo kada su Sulcer i njegov tim zaronili dublje u tunele:

(33)This post has been seen 1113 times.

Slučajno su našli vrata u podrumu, koja vode u zapečaćeno nacističko skrovište: Ono što su zatekli unutra je ostavilo cijeli svijet u panici

| Slider, Zanimljivosti |
About The Author
-