Snimka iz pulskog zatvora: Trenuci uoči tragičnog kraja mladića, koji je izgorio u samici

Ekipa Provjerenog donosi ekskluzivnu snimku zatvorske nadzorne kamere koja prikazuje posljednje trenutke života 25-godišnjeg Bojana Bešića, koji je izgorio u pulskoj samici 16. studenoga 2015.!

Bojan je po zatvorima proveo ukupno pet godina. Zadnju kaznu od 8 mjeseci služio je zbog prijetnje bivšoj djevojci i nezakonite upotrebe osobnih podataka.

Dogodilo se to samo dva mjeseca prije nego što je trebao izaći na slobodu. Bojan je zapalio gumenu sobu, to jest samicu. Plamen se proširio, a pravosudni policajci nisu reagirali. Ugušio se, a tijelo je potom izgorjelo.

Na snimci se jasno vidi da je izvukao upaljač iz desnog džepa, a oni tvrde iz usta. On je htio privući pažnju na sebe i da ga izvuku od tamo. Više puta se okreće i gleda u kameru s čuđenjem što nitko ne reagira“, rekao je Vedran Bešić, brat pokojnog Bojana.

O ovom se slučaju u Puli puno govorilo, a u javnosti se i dalje vrlo malo zna.

slika-snimka2

“Jedan od pritvorenika je prilikom izlaska iz zatvora, odnosno premještaja u drugu instituciju izjavio da je bio svjedok tog nemilog događaja. Dok je ćelija gorjela i dok se osjetio dim i čula vika, čuo je kako čuvari govore da će ga malo pustiti kako bi naučio lekciju i došao pameti, a  u međuvremenu su se vrata od topline raširila i nije ga bilo moguće spasiti tako da je do kraja izgorio. On je taj dan preseljen u drugu instituciju, a to je čuo dok je čekao da ga presele,” kaže pulski službenik.

Ekskluzivnu snimku pogledajte u večerašnjoj emisiji Provjereno, a video možete pogledatiOVDJE.

(186)This post has been seen 4061 times.

Snimka iz pulskog zatvora: Trenuci uoči tragičnog kraja mladića, koji je izgorio u samici

| Slider, Vijesti |
About The Author
-