ŠOK ISPOVIJEST BIVŠEG ČLANA ALLEGRO BANDA: Slađa nas je opljačkala!

Nakon što se u domaćim medijima pojavila informacija kako je Slađa Allegro izgubila sudski spor sa bivšim članovima svog benda i da navodno više neće imati pravo da koristi to ime, javio se Božidar Popović, jedan od osnivača Allegro benda, želeći da pojasni na koji način je njega i još nekoliko kolega oštetila ova pjevačica.

Tokom nekoliko posljednjih godina ostao je bez ogromne svote novca i to sve zbog Slađine pohlepe i pohlepe bubnjara Šarana Nikolića.

“Bend smo napravili Svetozar Andrić iz Obrenovca, njegov brat i ja. Slađa je došlakao četvrti član. Poslije su nam se pridružili Stefan basista i Slađin bivši momak – bubnjar Šaran Nikolić. To je tako dugo funkcionisalo, sve do prije sedam godina, kada su taj Svetozar Andrić i njegov brat dobili otkaz (na legitiman način, od većine članova benda) zbog velike neprofesionalnosti, lošeg sviranja, itd. Nas četvoro ostali smo u bendu, a taj Svetozar otišao je u Zavod za intelektualnu svojinu i registrovao Allegro bend kao svoj. Zato se sada vodi spor o kom pišu novine. Najtužnije od svega jeste to što se svi mi poznajemo skoro cijeli život“, kaže Boža i objašnjava da je nakon odlaska pomenuta dva momka bend radio još bolje:

“Došao je klavijaturista Nikola i svi zajedno podigli smo nivo benda. Obrnuli smo krugove po Evropi sa malom cijenom, da bi vremenom postigli dosta veću cijenu. A posljednje dvije godine našeg rada Slađa dobija duplo veću platu od svih nas (što je isto bio njen ultimatum da ne bi napustila bend), što su ogromne pare.

Slađa dvije godine radi za duplo veće pare, ali nije nam to smetalo. I mi smo dobro zarađivali i nije nam smetalo to što ona zarađuje toliko više od nas. Raspad benda nastao je onog momenta kada je bubnjar Šaran, inače njen bivši dečko sa kojim se zabavljala deset godina, tražio da i on ima duplo veću platu. Klavijaturista Nikola otišao je jer nije želio da ga njih dvoje potcjenjuju. Tada je ona kao odlučila da krene u solo karijeru. Pa ako želiš da praviš solo karijeru, onda istupi sa svojim imenom i prezimenom, a ne da vučeš sve dugogodišnje zasluge benda sa sobom!“

Nakon problema u bendu, Slađa je navodno smislila da muzičari rade za platu, a da im ona bude gazdarica:

“To je ubjedljivo najpodmukliji potez. Nudi nam da radimo za 200 eura po svirci, a da ona i Šaran budu gazde! Da biste mogli da napravite poređenje, cijena Allegro benda u Beču tada je bila 7.000 eura po svirci. Znači, mi radimo za siću, a oni uzimaju ogromne pare. Sve što smo stvarali godinama pokupila je za sebe, uključujući i fejsbuk stranicu. Slađa i Šaran preuzeli su i pogađanje posla i doveli nas u situaciju da postanemo njihovi obični radnici.

Nećete vjerovati ako vam kažem da mi je Slađa preko menadžera saopštila da smo Stefan basista i ja postao obični radnici u bendu koji smo svi zajedno oformili. Strpao sam sujetu u “oku i pristao da radim za tih 200 eura po svirci, jer imam dvoje djece i porodicu koja živi od mog posla. Narednih pet mjeseci smo nastupali kao Allegro bend, a ne kao prateći bend Slađe Allegro. Znači, dolazim na svirku benda koji sam ja napravio i uzimam 200 eura, a Slađa i Šaran uzimaju na hiljade.

Kakva je to podjela? Zar nisi rekla da ideš u solo karijeru, gospođo? Sad me praviš budalom, da radim kao običan radnik u svom bendu. Pristao sam da radim za 200 eura kao tvoj prateći muzičar, a ne kao član Allegro benda, jer na to ne bih pristao nikad u životu! Tog momenta Stefan basista i ja zauvijek smo napustili Slađu i Šarana jer nismo više mogli da dozvolimo tu pljačku! Neka zarade mnoogo para i nek se dobro najedu, pošto su očigledno mnogo gladni i željni svega“.

(159)This post has been seen 4528 times.

ŠOK ISPOVIJEST BIVŠEG ČLANA ALLEGRO BANDA: Slađa nas je opljačkala!

| Magazin, Slider |
About The Author
-