Sophia Loren progovorila o čuvenoj fotografiji: Istina iza nje je mnogo drugačija od priče o ljubomori

Niko ne umije da sa sigurnošću kaže kada je tačno nastala ova fotografija, ali više izvora tvrdi da je u pitanju 1957. godina. Sophia Loren je bila tek zvijezda u usponu, a sve je kulminiralo kada je 1955. godine proglašena za najfotografisaniju glumicu Kanskog festivala. Dvije godine kasnije upriličena je žurka na Beverly Hillsu kojom je Sophia konačno i zvanično primljena u glamurozni Hollywood. Sve je naizgled bilo idealno, a onda je bujna Jayne Mansfield upala u kadar i izbacila Sophiu iz prvog plana. piše vanityfair.com! Tada je nastala i kultna fotografija na kojoj je zabilježena ljubomora najljepše žene svijeta, a šta Sophia kaže, koje su emocije bile u igri kada je aparat škljocnuo?

– „Paramaunt“ je te večeri organizovao žurku u moju čast. Sva velika glumačka imena su bila tamo, bilo je nevjerovatno. A onda se posljednja pojavljuje Jayne Mansfield. Znala je da su sve oči uprte u nju. Došla je direktno za moj sto. A onda je sjela. Slušajte, pogledajte i sami fotografiju, pa mi recite gdje mi je zalutao pogled? Tačno, na njene bradavice, ali samo zato što sam se uplašila da će završiti na mom tanjiru! Na mom licu se vidi strah! Bojim se da će sve u njenoj haljini eksplodirati i završiti na stolu – objašnjava slavna glumica.

sphia

Kako je sama kasnije dodala, iako je kasnije nastalo nekoliko fotografija na kojima se dvije dive naizgled zabavljaju, ali Sopha je, tvrdi, sve vrijeme razmišljala o provokativnoj haljini Jayne Mansfield.

– Ima još fotografija, ali samo ta objašnjava šta se zaista događalo u tim momentima. Mnogo puta su me, kada bi mi tražili autogram, molili da se potpišem baš na toj fotografiji. Uvijek sam odbijala, i uvijek ću odbijati. Sa tim ne želim da imam ništa. Takođe, odbijam i iz poštovanja prema Jayne Mansfield, koja više nije sa nama – zaključuje Loren.

Šta da vam kažemo osim da nama ovo objašnjenje i ne zvuči previše uvjerljivo. Šta vi mislite, da li je u pitanju zaista Sophiino strahovanje da će Jayne Mansfield pokazati više nego što je planirala ili tu ipak ima i malo ljubomore?

(0)This post has been seen 685 times.

Sophia Loren progovorila o čuvenoj fotografiji: Istina iza nje je mnogo drugačija od priče o ljubomori

| Slider, Zanimljivosti |
About The Author
-