SRAMNI ODGOVOR DIREKTORA: Ovo je poručio učenici…

Tamara Marinković (22) podigla je prašinu debitantskom knjigom „Trofeji“, u kojoj je opisala se*s sa profesorima Saobraćajno-tehničke škole Zemun, čija je učenica bila do prije četiri godine.

Ona je do detalja opisala srednjoškolske dane tinejdžerke Nataše i njeno zaljubljivanje u profesore, od kojih su neki odbili njeno „udvaranje“, dok su se drugi upustili u intimne odnose sa maloljetnom učenicom. Svi opisi, iako su imena izmijenjena, prepuni su detalja da su roditelji i njihova djeca koja idu u tu školu prepoznali sve stvarne likove.

Psiholog čeka policiju

Miroslav Macura, direktor Saobraćajno-tehničke škole u Zemunu, optužuje Marinkovićevu da je u knjizi opisala lična erotska iskustva i namjerno narušila ugled škole. Poručuje roditeljima da ne brinu jer im u školi „niko neće spopadati djecu“.

– Kada su se ovi događaji navodno dogodili, nisam bio direktor, već nastavnik koji je predavao u suprotnoj smjeni, pa Tamaru ne poznajem. Šuška se da se ona sada zabavlja sa bivšim profesorom, sa kojim je i prije bila, ali neću da se bavim tračevima! Ona u knjizi navodi da je sve bilo na dobrovoljnoj bazi. I knjiga se zove „Trofeji“. Znači da je profesore smatrala trofejima. Nek istraga utvrdi da li u svemu ima krivične odgovornosti, pa ću onda da se bavim time – naglašava Macura:

– Kada je knjiga izašla, došao mi je jedan od naših profesora i rekao da ga je Markovićeva spopadala godinu dana i da ju je on odveo kod školskog psihologa. Psiholog neće da daje izjave o ovom slučaju, jedino ako policija bude tražila. Ne možete da osnovu jednog romana, moguće fikcije, tvrditi da se nešto zaista desilo.

On ističe da je autorku iskoristila izdavač Miroslava Petrović, koja je bivša profesorka ove škole, da sve ovo sada iznese u javnost.

Tamara neće da govori

– To dijete je zloupotrijebljeno. Čega se pametan stidi, time se budala ponosi. Zašto je ćutala pet godina? Zašto ranije nije nešto rekla ili napisala sve? Da li je riječ o pokušaju da se diskredituje sadašnje rukovodstvo škole ili da se stekne publicitet?

Autorka kontroverzne knjige rekla je za Kurir da se nalazi u inostranstvu i da će nam se javiti kada se vrati u Srbiju. Na pitanja da li je zaista ona glavni lik, da li je ostala u vezi s jednim od svojih profesora i da li je zloupotrijebljena nije odgovarala, ali je na društvenim mrežama zahvalila novinarima na besplatnoj reklami.

U tužilaštvu su poručili da je istraga u vezi sa ovim slučajem moguća tek ako se utvrdi da su događaji istiniti, međutim, to će, kako kažu, biti veoma teško utvrditi.

(18)This post has been seen 815 times.

SRAMNI ODGOVOR DIREKTORA: Ovo je poručio učenici…

| Slider, Vijesti |
About The Author
-