Srpski istoričar mrtav-hladan tvrdi: “Fidel Kastro je bio Srbin, a Portugal se zvao Srbija”

Jovan Deretić, srpski istoričar, ruski akademik i američki doktor nauka, ustanovio je da je Fidel Kastro, koji je umro sinoć u 90. godini, ustvari “Srbin, iako se to skriva od nas”, piše Telegraf.

 

On je prošle godine “otkrio slabo poznatu istorijsku činjenicu” a to je da je je 832. godine Španijom vladao kralj Radomir. Deretić je do ove informacije došao istražujući porijeklo Fidela Kastra, koji je bio Kelt.

– 832. u Španiji je vladao kralj Radomir. Slučajno sam došao do tog podatka istražujući porijeklo Fidela Kastra. Ja sam se interesovao pošto je on izjavio da je on Kelt. Onda sam istraživao Kelte u Španiji i došao do toga da su zaista u to vrijeme u Španiji vladali Srbi, i da je Kastro u pravu, i da on ima srpsko porijeklo – rekao je ovaj poliglota gostujući na crnogorskoj televiziji.

On dodaje da se u nastavku istraživanja bavio portugalskim i španskim sajtovima i našao podatak kako se ranije zvao Portugal:

– Prije rimskog osvajanja Portugal se zvao Srbija. To stoji na portugalskom sajtu. U Španiji imate borbe protiv Rimaljana a ljudi koji su vodili borbe protiv njih imali su srpska imena.

Inače, Deretić je poznat po tome što tvrdi da su bezmalo i amebe bile Srpkinje. U seriji njegovih kvazinaučnih tvrdnji jedna od najurnebesnijih je da je Aleksandar Makedonski sa Perzijancima razgovarao – logično – na srpskom jeziku.

(141)This post has been seen 4058 times.

Srpski istoričar mrtav-hladan tvrdi: “Fidel Kastro je bio Srbin, a Portugal se zvao Srbija”

| Slider, Vijesti |
About The Author
-