Šta se dešavalo u sarajevskoj sudnici: Pljuvanje, šake, a letjele i stolice

Nakon što je Avaz prvi objavio informaciju o tuči koja se danas dogodila u Kantonalnom sudu u Sarajevu nakon suđenja Daliboru Sulejmanoviću, optuženom za ubistvo Harisa Selmana, ekskluzivno saznajemo šta je prethodilo tuči i šta se dešavalo u sarajevskoj sudnici.

 

 

Naime, pred Sudskim vijećem kojim predsjedava sutkinja Jasmina Begić danas je svjedočila Sulejmanovićeva nevjenčana supruga Ajša Seferović.

 

Bio navijač

U publici su bili porodica i prijatelji ubijenog, te navijači Fudbalskog kluba „Željezničar“ jer je i ubijeni bio navijač ovog kluba. Tokom svjedočenja, Seferović su ispitivali postupajuća tužiteljica, Sulejmanović i njegov advokat Omar Mehmedbašić.

 

sulejmanovic
Sulajmanović: Optužen za ubistvo Selmana

 

Prilikom svjedočenja Seferović, Sulejmanović je opovrgavao da je svjedokinji nakon ubistva Selmana  rekao “Ja sam pucao”.

Ispitivanje je trajalo dugo, a i tokom ispitivanja iz publike su stalno dobacivali optuženom što je dovelo atmosferu do usijanja.

Sutkinja Begić je viša puta tokom suđenja opominjala publiku i govorila da će isprazniti sudnicu.

 

Masovna tuča

Nakon što je advokat Mehmedbašić završio ispitivanje svjedokinje, sudski policajci su krenuli da izvedu optuženog Sulejmanovića odnosno da ga vrate u pritvorsku jedinicu.

No, dok su ga izvodili neko iz publike je pljunuo optuženog i dobacio mu “smećaru ciganski”.

 

selman-33
Mjesto gdje je pronađeno tijelo ubijenog Selmana

 

Sudska policija je, a što je i njen posao, stala u odbranu Sulejmanovića o tada je došlo do masovne tuče. Bilo je naguravanja, udaranja šakama, a u jednom momentu i gađanja stolicama.

Čitavom događaju svjedočila je i postupajuća tužiteljica u ovom predemetu.

Iz MUP-a KS nam je potvrđeno da je privedeno više osoba, a da je istraga o ovom slučaju u toku. Tokom tuče povrijeđena su dva policajca.

 

Ukinuta prvostepena presuda

Sulejmanović je optužen da je 24. jula 2014. godine u dvorištu napuštene kuće u ulici Emira Bogunića Čarlija na broju 30, u blizini stare željezničke stanice u sarajevskoj općini Ilidža, iz automatske puške ubio Harisa Selmana.

Prvostepenom presudom Kantonalnog suda u Sarajevu u decembru 2015. godine Sulejmanović je bio osuđen na jedinstvenu kaznu zatvora od 18 godina zatvora zbog ubistva i nedozvoljenog držanja oružja i municije. No, Vrhovni sud Federacije BiH nakon žalbe Sulejmanovićeg advokata Omara Mehmedbašića ukinuo je ovu presudu, te predmet vratio na ponovno suđenje Kantonalnom sudu.

(1539)This post has been seen 12301 times.

Šta se dešavalo u sarajevskoj sudnici: Pljuvanje, šake, a letjele i stolice

About The Author
-