‘STAĆU OVDJE JER MI SE MOŽE’: ŠTA U SARAJEVU PROŽIVLJAVA ŽENA S DJETETOM?

‘Staću ovdje, jer mi se može, jer mi je ćejf, a staću samo 15 minuta’.

Upravo su ovo neke od misli prosječnog sarajevskog sliedžije ili ti, osiljenog, nadobudnog vozača, koji u životu nije upalio ni žmigavac, tokom skretanja, jer on smatra da mu ne treba, zapravo, on zna gdje će, šta drugi moraju znati.

Imamo zakone kažu, ali se ne sprovode. Pita se normalan, običan, kulturan i obrazovan narod, šta 2000 policajaca u Kantonu Sarajevo radi svaki dan? Gdje su na ulicama, kažnjavaju li vozače, kažnjavaju li pješake koji vrlo često nisu ništa bolji od ovih trkača, jer i oni prelaze na crveno, hodaju po sred ceste kao da je livada, zebra im u životu ništa ne znači…

Da komandir, nečelnik ili nadležni tog dana u smjeni svakom policajcu da zadatak ‘idi na glavnu raskrsnicu i ne vraćaj se u stanicu bez 500 KM kazni’, vratio bi se on za sat, ma dva najviše. Ispunio bi zadatak za taj dan.

Žena s malim djetetom, tek rođenim, dovodi i sebe i dijete u opasnost jer su oni parkirali tu. Na trotoaru, na zelenoj površini, na po ceste a sve zato jer im neće niko ništa. Niko ništa! Policajci tuda ne prolaze, ili su u kladionici ili fataju djecu što puše travu.

Znam sve ovo jer tu živim već 30 godina, ni ispred zgrade ne mogu da izađem a da ne preskačem preko auta, provlačim se između njih ili zaobilazim ista, jer ne mogu doći ni do vrata…

Pogledajte video, prepun papaka. Sarajevo grade, šta ti papci rade?

(245)This post has been seen 4488 times.

‘STAĆU OVDJE JER MI SE MOŽE’: ŠTA U SARAJEVU PROŽIVLJAVA ŽENA S DJETETOM?

| Bosna i Hercegovina, Slider |
About The Author
-