STIGLA LOŠA VIJEST IZ BOLNICE: Nakon što se pogoršalo stanje glumca Velimira Bate Živojinovića

Poznatom glumcu Velimiru Bati Živojinoviću (82) amputirana je noga, zbog pogoršanja zdravstvenog stanja. Čuveni Valter iz filma “Valter brani Sarajevo” bije bitku za život zbog gangrene koja je u međuvremenu napredovala.

Bata je prebačen u beogradski KBC “Dedinje”, gdje je izvršena operacija. Konzilijum je bio jednoglasan u odluci da bi legendarnom glumcu trebalo amputirati bolesni dio noge, ali je konačnu odluku donijela porodica.

Kako navode medicinski izvori, Bata je operisan u petak i noga mu je amputirana iznad koljena, nakon čega je priključen na aparate za ventilaciju u intenzivnoj njezi.

S obzirom na to da Bata već godinama boluje od dijabetesa, ova bolest dodatno otežva situaciju postoperativnog postupka. Osim dijabetesa, Živojinović ima i bolesno srce, kao i probleme s perifernim arterijama, što takođe pogoršava situaciju. O njemu svo vrijeme brine tim medicinskog osoblja.

Velimir-Bata-Zivojinovic-640

SUPRUGA ne gubi nadu u oporavak

Lula Živojinović ne gubi nadu da bi se njen suprug Bata mogao oporaviti. Ona naglašava da je doktori stalno tješe da bi filmska legenda mogla biti bolje, ali da se ona plaši vijesti koje dolaze.

LulaZivojinovic

Veoma sam uznemirena i nisam sigurna kakve ću vijesti dobiti. Ljekarka me hrabri i govori da će Bati biti dobro i da je on mačka koja ima stotinu života. Trenutno je malo stabilnije, ali to ništa ne mora da znači. Svakodnevno ga obilazim u bolnici. Dobro se drži i pokušava da bude pozitivan – rekla je glumčeva supruga.

ISPOVIJEST SINA GLUMCA BATE ŽIVOJINOVIĆA: Miljko izrazio želju da posljednji put zagrli svoga oca, ali…

bata zivojinovic11

Miljko, sin legendarnog glumca Velimira Bate Živojinovića, izrazio je želju da bude uz svog oca koji je u teškom zdravstvenom stanju, ali kaže da francuske vlasti ne žele da ga isporuče Srbiji.

Podsjetimo, protiv Miljka je podnijeta optužnica da je zloupotrijebio položaj dok je bio stečajni upravnik “Rada”. Iako je u drugom mjesecu prošle godine, odlukom Apelacionog suda, oslobođen za tri krivična djela, dok je za preostala tri ukinuta prvostepena presuda, a zatim i Interpolova potjernica, nasljednik slavnog glumca još ne može da se vrati u Srbiju, a o svom ocu stalno brine.

– Bati se pretprošlog utorka pogoršalo stanje. Njegova gangrena je prouzrokovala bacilekoji su napali vitalne organe. Odmah je smješten na odjeljenje intenzivne njege. Dobio je odgovarajuću terapiju i bilo mu je bolje. Međutim, prije dva dana je opet bio loše i danas trebamo vidjeti šta bi se dalje moglo dešavati – priča Miljko i dodaje da je njegova majka stalno uz Batu.

– Više informacija šta će raditi dalje trebali bi imati danas, kad je planirano da mu se radi arteriografija (snimanje krvnih sudova) – otkriva Batin sin.

Živojinović vjeruje da će njegov otac i iz ove bitke izaći kao pobjednik, ali bi najviše volio da je sada uz njega.

– Neki ljudi mi ne dozvoljavaju da vidim oca. Izgleda da u Srbiji moj slučaj nikog ne zanima. Znam da su bili izbori i da ima prečih stvari. Mene drže ovdje deset godina potpuno neopravdano, što se dokazalo i na sudu. To je moglo sve da se presiječe. Promijenile su se tri vlade, četiri premijera i dva predsjednika, ali svi imaju preča posla, a ja samo želim da još jednom zagrlim tatu – navodi Miljko.

(13)This post has been seen 833 times.

STIGLA LOŠA VIJEST IZ BOLNICE: Nakon što se pogoršalo stanje glumca Velimira Bate Živojinovića

| Magazin, Slider, Vijesti |
About The Author
-