STRAH U ŠUMAMA OKO SREBRENICE: GRUPA ČETNIKA HODA NAORUŽANA PO NOĆI I UZVIKUJE “SPREMITE SE BALIJE STIŽEMO”

Prema informacijama koje smo dobili od nekoliko mještana zabačenih sela oko Srebrenice oni su u velikom strahu. Mustafa .H (51)  koji živi 11 km od Srebrenice kaže da je prije 2 noći vraćao ovce sa ispaše i ostao prestravljen onim što je vidio. “Oko 9 sati naveče u šumi sam čuo pjevanje spremite se balije stižemo”, a onda je grupa od oko 30 četnika izašla na šumski put dok je jedan nosio svinju u rukama.

 

Ovce sam ostavio privezane za drvo i prišao malo bliže na nekih 40 50 m da vidim šta se dešava. Nosili su baterije i lampe a jedan od njih je rekao jednom iz te grupe ” deder to svinjče ovamo da vidimo kako ćeš klati balije kad rat počne”. Smrznuo sam se od straha , par minuta sam ostao izgubljen jer su svi u rukama imali puške, a jedan je nosio i veliki mitraljez sa 2 redenika metaka preko leđa..

Polako sam se vratio nazad da me ne vide odvezao ovce i što brže se uputio prema selu. Bratu sam odmah ispričao šta mi se desilo, a on mi je rekao da je čuo od čovjeka iz susjednog sela da je neki mještanin isto vidio grupu četnika sa bradama i naoružane do zuba..

“Brat je rekao da će ujutro otić u Srebrenicu u policiju da prijavi”, mada sumnja da će išta od toga biti jer su se na tom području kao i području Zvornika prije postrojavali četnici samo bez oružja i da niko nije reagovao..

 

Da li će Srebrenička policija reagirati po upućenoj prijavi nije poznato ali su stanovnici sela oko Srebrenice u strahu od novog rata i pokolja..

(10100)This post has been seen 81828 times.

STRAH U ŠUMAMA OKO SREBRENICE: GRUPA ČETNIKA HODA NAORUŽANA PO NOĆI I UZVIKUJE “SPREMITE SE BALIJE STIŽEMO”

| Slider, Vijesti |
About The Author
-