STRAŠNO ŠTA SU URADILI: Popularna američka serija vrijeđa žrtve genocida u Srebrenici…

Popularna američka serija “The Odd Couple”, u kojoj, između ostalih, igra i Matthew Perry, ako je suditi po jednoj od epizoda, na najprimitivniji mogući način vrijeđa žrtve genocida u Srebrenici.

Naime, u drugoj sezoni ove CBS-ove humorističke serije, u trećoj epizodi koja nosi naziv “From Here to Maturity”, vrijeđaju se srebreničke žrtve.

U jednoj od scena, Felix Unger, kojeg igra Thomas Lennon, prilazi Emily, koju igra Lindsay Sloane, i govori da ima poklon za nju. Potom joj pokazuje „suvenir“, koji je ustvari lutka, koja liči na Emily.

– Mislio sam da bismo mogli večeras probati novi srpski restoran “Ukus Srebrenice” – govori lik Felix, a potom, imitirajući glas od Emily govori da prijedlog „zvuči odlično“.

U priloženom videu možete pogledati spornu scenu, a kompletnu epizodu možete pogledati na mnogim internet portalima. Očekuje se da bi srebrenička udruženja mogla uputiti pismo autorima serije, te zatražiti izvinjenje zbog vrijeđanja žrtava.

No, ova serija, odnosno autori i glumci koji igraju u „The Odd Couple“, jedni su od rijetkih koji imaju ovakav odnos prema najvećem zločinu u Evropi nakon 2. svjetskog rata.

Podsjetimo, najpopularnija glumica današnjice Angelina Jolie je boravila u Memorijalnom centru u Potočarima, te odala počast žrtvama genocida. Uz to, svoj rediteljski prvijenac je posvetila našoj zemlji, te je snimila film “U zemlji krvi i meda”.

(8)This post has been seen 611 times.

STRAŠNO ŠTA SU URADILI: Popularna američka serija vrijeđa žrtve genocida u Srebrenici…

| Magazin, Slider |
About The Author
-