STRAVIČAN NIZ TRAGEDIJA NA ESTRADI: Smrti Jelene Krsmanović su prethodile…

Vijest o ubistvu pjevačice Jelene Krsmanović preplavila je medije. No, ubistva, bolesti, nesretni slučajevi na estradi koji su potresali region nisu tako rijetki…

Mnogi koji pamte 1976. godinu, a koji su tada pratili estradna dešavanja ostali su u šoku kada se regionom pročulo da je u saobraćajnoj nesreći život izgubila folk pjevačica Silvana Armenulić.

Silvana je stradala u nesreći sa svojom trudnom sestrom i pjevačicom Mirjanom (Mirsadom) Bajraktarević i violinistom Radetom Jašarevićem.

Jašarević je pao u dijabetičku komu za vrijeme vožnje automobila, nije znao da je bio dijabetičar. Silvana je spavala na zadnjem sjedištu, a Mirjana je sjedila na saputničkom mjestu. Pjevačica Lepa Lukić je trebala biti u automobilu s njima, ali je odbila da ide zbog teške glavobolje.

SilvanaArmenulic

Deset godina kasnije, bivšu Jugoslaviju potresla je vijest o nesreći članova megapopularne grupe `Crvena Jabuka`.

O tom događaju govori se i danas, ali je ipak neuporedivo više ovakvih događaja bilo u novije vrijeme.

Prisjetimo se, najveći šok na estradi dogodio se kada se doznalo da je život u saobraćajnoj nesreći izgubio poznati makedonski pjevač Todor Toše Proeski. Toše je 2007. godine poginuo u Hrvatskoj.

Tose_Proeski-nesreca1

2007. godine rijaliti “Veliki brat” imao je veliku popularnost i gledanost, no baš te godine, nakon izlaska iz kuće, u saobraćajnoj nesreći poginulo je troje ukućana ovog serijala.Elmir Kuduzović koji je i vozio automobil te decembarske noći, te Zorica Lazić i Stevan Zečević.

U martu 2010. godine još jedna nesreća šokirala je estradnu scenu i javnost. Tog marta poznati maneken, učesnik VIP Veliki brat, Filip Kapisoda, na brutalan način ubio je svoju djevojku, također poznatu srpsku pjevačicu, Kseniju Pajčin.

31.07.2011 godine vraćajući se sa svog nastupa u saobraćajnoj nesreći život je izgubio i poznati pjevač Ljubiša Stojanović – Luis. Iza pjevača ostalo je šestero uplakane djece iz dva njegova braka.

Pjevač Darko Radovanović (36) i njegov menadžer Aleksandar Milošević poginuli su 2011. godine u teškoj saobraćajnoj nesreći na obilaznici kod Ostružničkog mosta prema Surčinu. Nesreća se dogodila kada su se sudarila dva automobila marke “mercedes”, a od siline udara model mercedesa “E 320” kojim je upravljao Milošević, a u kome se nalazio pjevač, naglo je skrenuo i podletio pod šleper. Darko Radovanović poginuo je na licu mjesta.

Beživotno tijelo Amile Hasanović (20) izvučeno je iz nabujale rijeke Bosne. Mlada djevojka sletjela je automobilom u rijeku 2015. godine. Sumnjaju se da je bh. pjevačica, umjesto da prebaci u prvu brzinu, namjerno prebacila u rikverc, a kada je stisnula papučicu gasa, nije krenula naprijed već je sletjela niz obalu.

U decembru 2015 godine u svom automobilu dva dana nakon smrti, policija je pronašla beživotno tijelo starlete i pjevačice Slađane Guduraš.

***

U ovoj godini javnost se oprostila od dva srpska glumca koji su napustili ovaj svijet. Riječ je o Marinku Madžgalju i Draganu Gagi Nikoliću.

Prije nekoliko godina svoju borbu sa opakom bolešću započele su, ali i uspjele da se izbore pjevačica Donna Ares i spisateljica Isisdora Bjelica.

Pjevačica Goga Sekulić ostala je udovica samo par mjeseci nakon što se udala, te izgubila svog supruga koji je podlegao 2013 godine.

BH pjevač Eldin Huseinbegović ostao je udovac nakon što mu je preminula supruga o kojoj se brinuo .

Bh. estradu potresla je vijest da je od posljedica srčanog udara prošle godine preminuo estradni menadžer Enes Popak.

I pjevačica Tina Ivanović uspješno je obavila operaciju zbog raka dojke.

Anabela Atijas imala je samo 19 godina kada je operisala tumor na dojci. Sada je majka troje djece i često govori o svom iskustvu kako bi pomogla ženama koje se suočavaju sa opakom bolešću. Nedavno je ispričala kako je otkrila da ima rak.

(64)This post has been seen 2281 times.

STRAVIČAN NIZ TRAGEDIJA NA ESTRADI: Smrti Jelene Krsmanović su prethodile…

| Crna hronika, Magazin |
About The Author
-