STRAVIČNA PRIČA OČAJNE MAJKE: “Doktor se derao, onda je skinuo klompe, popeo se na mene i…”

Moja beba je dobila parezu desne ruke i sada uopće ne može da je pomjera! Na drugoj je kost prelomljena. Sve se to desilo zato što su ljekari bili strašno nemarni! Dijete je bilo prekrupno, imalo je čak 4.950 grama i trebalo je da me porode carskim rezom, ali ljekari su insistirali na prirodnom porođaju. Kad je porođaj krenuo, bilo je strašno!

To je početak stravične priče koju je za Kurir ispričala očajna Jasmina Pejović (39) iz Beograda, koja se 9. januara 2014. porodila u GAK “Narodni front“.

“Babice i ljekari su me tretirali kao nižu vrstu. Drali su se na mene tjerajući me da se napnem jače. Pošto nisam mogla, doktor je izuo klompe i popeo se na mene. Stao mi je nogama na stomak i skakao po njemu. Na kraju svega rodio se moj sin, ali lijeva ruka mu je bila polomljena, a na desnoj je imao parezu i sada uopće ne može da je pomjera”, priča dalje unesrećena žena.

Ona je imala visokorizičnu trudnoću, ali redovno se kontrolirala i beba je bila u najboljem redu. Kad je Jasmini počeo porođaj, doktorica koja joj je vodila trudnoću nije radila, pa su porođaj otpočeli dežurni ginekolozi.

“Moja doktorica se javila telefonom i rekla da je najbolje da me porode carskim rezom jer mi je beba prevelika za prirodni porođaj. Uprkos tome, ljekari nisu htjeli da je poslušaju i porođaj su otpočeli prirodnim putem. Anesteziolog je tri puta pokušao da mi da epidural, jer sam tražila, ali nije uspio. Porođaj je krenuo. Bilo je strašno. Nasilno. Pošto je dijete već počelo da izlazi, nisu mogli da se predomisle i urade carski rez, kao što je trebalo u samom startu. Kad se moja beba rodila, ustanovili su da ima prelom ruke. Odmah su je poslali u bolnicu u Tiršovoj”, priča razočarana žena.

Tek tada je shvatila da njen tek rođeni sinčić ima problem i s drugom rukom.

“Kad sam vidjela da moje dijete ne može da pomjera ni drugu ruku, šokirala sam se. Ljekari su mi rekli da ima parezu, nešto kao paralizu. Prošla su dva mjeseca, a moj sin i dalje nema reflekse u desnoj ruci i ne može da je pokreće. Ručica mu je bez cirkulacije, uvijek hladna i nepomična. Duša me boli kada vidim kako se muči i kakav će problem imati trajno. Već sad je počeo da krivi glavicu na jednu stranu jer nema osjećaj u bolesnoj ruci”, priča Jasmina i dodaje da na ovaj način želi da skrene pažnju budućim majkama kroz šta bi mogle da prođu.

U GAK “Narodni front“ novinari Kurira nisu uspjeli dobiti nikakve informacije o spornom porođaju.

“Po prijemu vašeg zahtjeva za dostavu podataka o pacijentkinji Jasmini Pejović obavještavamo vas da su to podaci o ličnosti. Kako u skladu sa zakonom nemate aktivnu legitimaciju za dobijanje traženih podataka, nismo u mogućnosti da vam im dostavimo”, napisali su u odgovoru.

(51)This post has been seen 1035 times.

STRAVIČNA PRIČA OČAJNE MAJKE: “Doktor se derao, onda je skinuo klompe, popeo se na mene i…”

| Slider, Šokantno |
About The Author
-