SVAKOG DANA JE IŠLA U TERETANU, A KOSU NIJE OPRALA PUNA 2 MJESECA: Niko ne može vjerovati kad vide kako joj kosa SAD IZGLEDA

Vlasnica teretane Ema Tompson (28) na svom profilu podijelila je eksperiment koji je provela sa svojom kosom.

 

 

Naime, ona dva mjeseca nije oprala kosu, a sada savjetuje i drugima da ne koriste šampon ni regenerator.

 

Kako je i sama napisala, godinama je koristila gomilu proizvoda za kosu preij nego što je u potpunosti odlučila da prestane da stavlja šampon kosu. Dva mjeseca kasnije, njena nekad slaba i beživotna kosa sad je gusta, lepršava i u odličnom stanju.

 

– Moja kosa je tanka i u isto je vrijeme bila masna i suha. Već mi je dosadilo da pokušavam da joj dam volumen – rekla je bodibilderka.

 

Korisnice koje su primijenile ovu metodu kažu kako prirodni sebum koji luči naše tjeme sam može održavati kosu čistom i zdravom, dok je šamponiranjem samo slabimo jer s nje skidamo sloj ulja.

 

Kao zamjena za šampon nudi se pranje kose sodom bikarbonom, jabukovim sirćetom ili čistom vodom.

 

– Planirala sam da to bude nedjelju dana, ali osjećam se odlično i ne vraćam se na šampone. Planiram da ostanem na ovoj metodi dugoročno i nikad neću prati kosu šamponom – rekla je Ema.

 

4d2cf28900000578-5838249-image-a-8-1528874103512

Izvor: Novi.ba

 

(202)This post has been seen 467 times.

SVAKOG DANA JE IŠLA U TERETANU, A KOSU NIJE OPRALA PUNA 2 MJESECA: Niko ne može vjerovati kad vide kako joj kosa SAD IZGLEDA

| Slider, Život i stil |
About The Author
-