SVE ŽENE HARISA SILAJDŽIĆA: Evo sa koliko je žena bio u braku…

Haris Silajdžić (71), bivši član Predsjedništva BiH i šef bh. diplomatije, koji se povukao iz politike i u posljednje vrijeme se u javnosti pojavljuje kao autor poezije te nerijetko i kao analitičar događaja u arapskom svijetu.

 

 

Ove godine ušao je po treći put u bračne vode sa Selmom Muhedinović nekadašnjom estradnom umjetnicom.

 

Silajdžić je najduže bio u braku s Mostarkom Majom Zvonić, s kojom ima i sina Mirzu.

 

Dok su bili u bračnoj zajednici, Maja se rijetko pojavljivala u javnosti, a kako su mediji objavljivali, ona danas živi u Istanbulu, i to u ulici Alije Izetbegovića.

 

Brak u Prištini

Nekada jedan od najmoćnijih bh. političara, prije braka s Mostarkom uplovio je u bračne vode s albanskom političarkom Ljuljetom Vunići (Luljeta Vuniqi).

 

Upoznali su se kada je Silajdžić doktorirao na Univerzitetu u Prištini, a radio je i na tamošnjem Institutu za historiju. Vunići je jedna od najaktivnijih žena u civilnom društvu Kosova. Prije dvije godine postala je dio tima i stranke tadašnjeg premijera Hašima Tačija.

 

 

Selma Muhedinović, sada Silajdžić, nakon povlačenja s estrade i okončanja muzičke karijere nije se eksponirala u javnosti.

 

Ostala je upamćena kao plavokosa djevojka lijepog glasa, sa svojim pjesmama “Šta da radim s tobom ja“, “Šeherzada“, “Pazi da se ne zaljubiš“, “Ne, ne, ne, ne“…

Izvor: Exspress

(23055)This post has been seen 21543 times.

SVE ŽENE HARISA SILAJDŽIĆA: Evo sa koliko je žena bio u braku…

| Magazin, Slider |
About The Author
-