SVI ŠOKIRANI DA OVAKO NEŠTO IMA U BiH: Vozač u Tešnju pokušao ”kupiti” policajca pa uhapšen…

Policijska patrola Policijske stanice Tešanj je u petak oko 18.40 sati, obavljajući poslove kontrole učesnika u saobraćaju, u naseljenom mjestu Jelah Polje, općina Tešanj, zaustavila moped marke KYMCO, bez registarskih oznaka i prateće dokumentacije.

 

Mopedom je upravljalo lice A.E., rođen 1998. godine, iz Tešnja. Izvršenom kontrolom utvrđeno je da je navedeno lice upravljalo mopedom prije sticanja prava za upravljanje istim.
Nakon što je policijska patrola pristupila sankcionisanju vozača A.E. za počinjeni prekršaj, on je prišao policijskim službenicima i ponudio im novčanicu u apoenu od 20 KM, kako isti ne bi poduzeli mjere i radnje iz svoje nadležnosti i sankcionisali prijavljenog zbog počinjenog prekršaja.

 

O navedenom je odmah obavješten dežurni tužilac Kantonalnog tužilaštva Zeničko-dobojskog kantona, koji je ovlastio policijske službenike Policijske stanice Tešanj za vršenje uviđaja, kao i poduzimanje drugih mjera i radnji na dokumentovanju izvršenog krivičnog djela.

Na licu mjesta je izvršen uviđaj i tom prilikom je od lica A.E. privremeno oduzeta sporna novčanica, koja će biti korištena kao dokaz u daljnjem postupku. Lice A.E. je uhapšeno, nakon čega je privedeno u službene prostorije Policijske stanice Tešanj gdje je i zadržano i gdje je nad njim zavedena kriminalistička obrada.

 

Nakon kompletiranja svih dokaza i obavještenja, protiv lica A.E. će Kantonalnom tužilaštvu Zeničko-dobojskog kantona biti dostavljen Izvještaj o počinjenom krivičnom djelu i otkrivanju izvršioca, zbog postojanja osnova sumnje da je počinilo krivično djelo “Davanje dara i drugih oblika koristi” iz člana 381. Krivičnog zakona FBiH, saopćeno je iz MUP-a ZDK.

(532)This post has been seen 2924 times.

SVI ŠOKIRANI DA OVAKO NEŠTO IMA U BiH: Vozač u Tešnju pokušao ”kupiti” policajca pa uhapšen…

| Slider, Vijesti |
About The Author
-