SVI ZANIJEMILI KAD SU VIDJELI OVU SCENU NA DŽENAZI mladića kojeg je voljela cijela Zenica!

Na dženazi Benjamina Šuvalića okupilo se nekoliko stotina ljudi, zeničke raje…

Ovaj mladić je odrastao u ustanovi za brigu o djeci bez roditeljskog staranja «Dom porodica» u Zenici i voljeli su ga ne samo u naselju Crkvice, gdje se nalazi ovaj dom, već i u cijelom gradu. Izuzetno je volio druženje, životinje, a mnogi ga znaju kao susretljivog i prema potpuno nepoznatim ljudima, piše “Doznajemo“.

Nedavno, jer je postao punoljetan, iz doma je premješten u jedan stan u gradu, sa još nekoliko punoljetnih štićenika iste ustanove.

U povodu njegove smrti i posljednjeg ispraćaja, dirljivim riječima se obratio poznati zenički ekolog, prof. Akif Smajlović, koji je, između ostalog napisao:

– Živjeti kod «Dom porodice», a ne voljeti djecu tužnih sudbina, znači ne imati srce i dušu. Prelazak ulice u noćnim satima bio je fatalan za našeg Benjamina. Udar automobila, teške povrede, koma pet dana, i smrt.

Njegova smrt je pokazala da ne moraš biti bogat da bi bio cijenjen. Na dženazi je bilo vise stotina Zeničke raje… U jednom trenutku, kada se učila Fatiha, primijetih malog psa u blizini mezara, došao da isprati svoga prijatelja kojem je ostao vjeran do groba…

e220a41398ad48208a9fd00f0e6dbcf5

(58)This post has been seen 1195 times.

SVI ZANIJEMILI KAD SU VIDJELI OVU SCENU NA DŽENAZI mladića kojeg je voljela cijela Zenica!

| Slider, Vijesti |
About The Author
-