“Taj sahan mi je ostao iza rahmetli majke i žao mi je što su mi ga ukrali, koliko god da košta za mene je neprocjenjiv”

Prije nekoliko dana ugostiteljski objekat ‘Tepsija’ našao se na meti kradljivaca, a koji je inače vlasništvo bh. pjevačice Hanke Paldum.

 

Menadžment restorana je tada na svoju Facebook stranicu postavio video u kojem se vidi kako nepoznata žena otuđuje jedan od izloženih sahana u prostoru za jelo.

“Trudimo se napraviti nešto drugačije, naše, bosansko, a ovo je treći put da ostajemo bez inventara. Svi koji prepoznaju ovu ženu molimo da prijave”, rekli su tada iz restorana ‘Tepsija’.

Obzirom da je prošlo nekoliko dana od incidenta i da kradljivica nije vratila Hankin sahan, kontaktirali smo popularnu pjevačicu.

“Svi se mi trudimo da u svemu budemo što kvalitetniji, čuvamo svoju tradiciju. Ja sam vezana za sve naše tradicionalno, naša jela i te neke eksponate koje su mi ostali u naslijeđe od moje majke rahmetli i normalno kad mi to neko uzme nije bitno koliko to košta, to je za mene od neprocjenjive vrijednosti i zato mi je žao. Ja sam to stavila u taj prostor da ljudi dođu, da se lijepo osjećaju, da uživaju dok jedu”, rekla je za Source Hanka Paldum.

Krađa se desila 24. novembra u 11:50 sati, a video o krađi sahana iz Hankine radnje je objavljen na internetu, pa ukoliko neko prepozna kradljivicu neka obavjesti najbližu policijsku stanicu.

Inače, Hanka Paldum radi na novim projektima, a uskoro bi mogla i da uđe u studio i snimi nove pjesme.

“Uskoro bih trebala u studio da uđem, da snimam nove pjesme, nikako da se natjeram, ali eto ovih dana ću imati snimanja. Pripremam pjesmu sa Dženanom Jahićem, on je divan momak, a pjesma je krasna, rođendanska. Sa Dženanom pjevam Novu godinu u hotelu Europa u Sarajevu gdje ću prvi put izvesti tu pjesmu, pa ćemo vidjeti kako će publika reagovati”, rekla nam je Hanka Paldum.

Ovo će biti treći put da Hanka Paldum gostuje u hotelu Europa, a cijena rezervacije za gala večeru ove godine košta 200 KM po osobi.

“Ovo je treći put da pjevam u hotelu Europi, a da nisu prezadovoljni nebi me tri puta zvali. Očekujemo veliki broj gostiju”, rekla nam je Hanka.

Kada su u pitanju novogodišnji praznici, po ovome što je do sada predstavljeno, Sarajevo bi ove godine moglo da bude u žiži javnosti, obzirom da većina naših velikih pjevača ostaje i pjeva po novogodišnjim veseljima u Sarajevu.

“Cijeli grad će biti ispunjen raznim sadržajima od trga i Dine Merlina, ja sam tu pretprošle godine nastupala, ove godine Dino Merlin. U Sarajevu je i Halid Bešlić, Enes Begović i mnogi naši dobri pjevači. Sarajevo ove godine ima fantastičnu ponudu za turiste, ali i naše ljude koji žele dobro da se provedu”, rekla nam je Hanka Paldum.

(630)This post has been seen 10262 times.

“Taj sahan mi je ostao iza rahmetli majke i žao mi je što su mi ga ukrali, koliko god da košta za mene je neprocjenjiv”

| Slider, Vijesti |
About The Author
-