TAJNA KOJA JE ČUVANA SKORO DVIJE DECENIJE! Tjelohranitelj princeze Diane otkrio detalje njene pogibije!

Bivši tjelohranitelj princeze Diane, neprežaljene članice britanske kraljevske porodice, Ken Varf, u svojim memoarima “Pažljivo čuvana tajna” otvoreno tvrdi da se saobraćajna nesreća u kojoj je princeza izgubila život mogla spriječiti.

Sve bi bilo možda drugačije da su tjelohranitelji bolje radili svoje posao. U memoarima Varf piše o detaljima iz Dianinog života koje je čuvao do 1993. godine, piše “Informer“…

Podsjetimo, princeza od Velesa, preminula je u saobraćajnoj nesreći 31. avgusta 1997. kao i njen saputnik i prijatelj Dodi Fejed, sin egipatskog milionera Muhameda Al-Fejeda, kao i vozač Henri Pol koji je bio pod uticajem alkohola.

Jedini je preživio tjelohranitelj Trevor Res Džons, koji je jedini bio vezan, ali se zbog povreda glave ne sjeća detalja. Nesreća se dogodila u pariškom tunelu kad je Pol izgubio kontrolu nad vozilom bježeći od paparazza. Odmah nakon nesreće, oko četiri ujutro, nazvali su i Varfa koji je iz Dorseta stigao u London. Tjelohranitelji nisu bili iskusni, tvrdi Varf u svojoj knjizi:

“Trevor Res Džons je bio bivši vojnik koji nije prošao trening za čuvanje članova kraljevske porodice. Nije bio dovoljno kvalifikovan da bi čuvao osobu poput Diane”.

Smatra da paparazze nisu trebali doživljavati kao neprijatelje, a Trevor je prema njegovim riječima gajio previše simpatija prema princezi pa joj je zato prepuštao i previše odluka. Kao prvo, nisu smjeli poslušati Dodija i upustiti se u trku s paparazzima, kao drugo niko u automobilu osim Trevora nije bio vezan, a kao treće nikako nisu smjeli angažovati vozača koji je cijeli dan konzumirao alkohol.

Dajana je prethodno odbila ponudu kraljice da je pripadnici škotske garde čuvaju 24 sata što je, smatra Varf, bila greška.

“Da je imala takvu zaštitu, nikada joj ne bi dozvolili da sjedne u automobil s pijanim vozačem. Proučio sam sve raspoložive dokumente i tvrdim da Diana nije ubijena već da je došlo do strašne nesreće koja se mogla izbjeći,” napisao je Varf. Rekao je da pravi tjelohranitelj nikada ne bi ispunio takve želje svojih poslodavaca misleći pritom na Dodijevu odluku da ih vozi pijan.

“Tjelohranitelji očito nisu imali iskustva niti su bili autoritet. Čak nisu upozorili putnike da se moraju vezati. Dok sam ja čuvao Dianu, ona je automatski vezala pojas čim bi sjela u auto”, kaže Varf.

“Ubiti četvoro ljudi u automobilu u tunelu bilo bi nemoguće. Previše stvari bi trebalo biti prepušteno slučaju. Vijest o smrti lejdi Di obišla je svijet i potresla milione ljudi. Nadam se da će je pamtiti kao toplu osobu, punu ljubavi koja je napravila promjene”, zaključio je na kraju Varf.

(219)This post has been seen 953 times.

TAJNA KOJA JE ČUVANA SKORO DVIJE DECENIJE! Tjelohranitelj princeze Diane otkrio detalje njene pogibije!

| Slider, Zanimljivosti |
About The Author
-