TAJNA NACISTIČKOG VOĐE: Otkriveni podaci koji bacaju novo svjetlo na porodicu Hitlera

Hitlerov brat za kojeg se smatralo da je stariji bio je zapravo mlađi od Adolfa i umro je nekoliko dana nakon rođenja, objavili su naučnici, što otvara pitanje kako je njegova smrt utjecala na budućeg čelnika nacističke Njemačke.

Vjerovalo se da je Hitler bio četvrto od šestoro djece, no podaci iz Braunaua am Inna, grada na sjeveru Austrije gdje je rođen, pokazuju da je u stvari bio treći po redu, rekao je historičar Florian Kotanko listu Oberoesterreichische Nachrichten.

Otto Hitler, brat Adolfa Hitlera za kojeg se vjerovalo da je rođen prije njega, rodio se tri godine kasnije, 17. juna 1892. Umro je šest dana poslije od hidrocefalusa ili natečenog mozga, kaže Kotanko.

“Zaključci brojnih Hitlerovih biografa o mentalnom razvoju Adolfa, koji je navodno bio miljenik svoje majke Klare kao jedino preživjelo dijete nakon smrti njih troje, više nisu održivi”, istakao je.

“Kako je trogodišnji Adolf Hitler reagirao na rođenje i smrt brata?”, pita se taj historičar. Među drugim otvorenim pitanjima, kaže on, je i je li Hitler bio svjestan bolesti svog brata i kako je ono na njega utjecalo.

(16)This post has been seen 787 times.

TAJNA NACISTIČKOG VOĐE: Otkriveni podaci koji bacaju novo svjetlo na porodicu Hitlera

| Slider, Zanimljivosti |
About The Author
-