TOMINA DANKA O VELIKOM HITU: Nisam pričala sa njim jer mi je napisao pjesmu, bila sam ljuta!

U čast prvog boema Tome Zdravkovića, najveće zvijezde regiona pjevaće njegove neprolazne hitove 28. septembra u Kombank areni. Vječni hit Tome Zdravkovića “Danka“ posvećen je jednoj od najpopularnijih TV ličnosti stare Jugoslavije, Danki Novović. Međutim, tada mlada spikerka, nije bila srećna što je baš njoj posvećena pjesma.

Danka je vodila mnoge koncerte na kojima je Toma nastupao i bila njegov veliki prijatelj.

“Bili smo prijatelji i Toma je bio čovjek pun emocija i imao je veliko srce. Ipak, mrzila sam da me povezuju sa ljudima sa estrade kada je ljubav u pitanju, jer su za mene oni bili prijatelji i poslovni partneri. Zato sam se ljutila na Tomu kada sam čula da mi je posvetio pjesmu“, rekla je Danka.

Iako mu je svojim ponašanjem stavila do znanja da među njima ne može biti ničega, Toma joj je ipak pisao stihove. Jedne večeri je došao kući vrlo kasno i probudio brata Novicu da mu na klaviru odsvira novu pjesmu.

“Nikada nisam gajila emocije prema njemu u smislu ljubavi. Mislim da je sa njegove strane bilo u osjećanjima nešto više od drugarstva, pa zato kaže „Nemoj da se ljutiš što ti pišem pjesme… ja jedino mogu da pjevam o tebi Danka, jer ti si život moj“, objašnjava Danka.

Kaže da u to vrijeme nije shvatala značaj činjenice da je završila u pjesmi, a danas je ipak ponosna što joj je tako veliki boem od srca pisao stihove.

“Kada je „Danka“ postala hit, dugo nisam govorila s Tomom jer sam mislila da nikada neću objasniti javnosti da nisam u ljubavi s njim. Kada sam mu oprostila, Toma je od sreće cijelo veče čašćavao cijelu kafanu“, zaključuje Danka.

(391)This post has been seen 5300 times.

TOMINA DANKA O VELIKOM HITU: Nisam pričala sa njim jer mi je napisao pjesmu, bila sam ljuta!

| Magazin, Slider |
About The Author
-