TOMINA UDOVICA OTKRILA PJEVAČEVU POSLJEDNJU ŽELJU: Ležao je na samrtnoj postelji i zamolio me…

Veliki koncert sjećanja na Tomu Zdravkovića biće održan u Areni, 28. septembra, povodom obilježavanja 25 godina od njegove smrti. Na spektaklu će učestvovati mnoge regionalne muzičke zvijezde – Snežana Đurišić, Aco Pejović, Aca Lukas, Novica Zdravković, Zoran Kalezić… Toma je bio i ostao jedna od najvećih legendi, kralj kafana i boem, veliki sanjar koji je mnogo puta dotakao dno života i nesebični osobenjak.

Pjevačeva udovica Gordana Zdravković otkrila je posljednju želju Tome Zdravkovića. Naime, na samrtnoj postelji suprugu Gordanu je zamolio da zajedno sa sinom Aleksandrom pobjegne daleko iz Srbije, od rata koji se tada spremao.

“U bolnici, kada je shvatio da je kraj, kada se spremao rat, stalno mi je govorio skloni ovo dijete odavde. Bježi odavde, nemoj da Saša doživi rat. To je njemu bilo strašno jer je on preživio rat i njemu je bilo u glavi da ga što prije odvedem da ne doživi. Poslije svega toga, nisam imala šta da tražim ovdje. Nisam bila zaposlena, materijalna sredstva su bila jako loše. On je godinu dana bio u bolnici i jako mnogo sam para potrošila na njegovo liječenje. Gdje god je moglo da se nabavi u Evropi, nabavljali smo da se spasi“, ispričala je Gordana.

Gordana je ujedno i presrećna i tužna zbog koncerta povodom obilježavanja 25 godina od njegove smrti.

“Ovo je za mene kao da je ponovo živ. Mislim da do sada nije organizovano na estradi nešto ovako. S jedne strane se radujem jer ga narod nije zaboravio, a sa druge sam tužna što nije s nama i nesrećna sam što ga nema“, rekla je Gordana za Jutarnji program TV Pink.

“Bio je i dobar muž i dobar otac koliko su to njega dozvoljavali muzika i posao, da se odvoji od posla. Imala sam razumijevanja za to. U početku nisam, ali kada sam shvatila da je u stvari njegov život više kafana nego porodica, onda sam ja to tako prihvatila“, rekla je Gordana.

Tomin sin Aleksandar trenutno živi u Kanadi i samo zbog velikog koncerta u Centru Sava je stigao u Srbiju. Aleksandar od 1992. godine je napustio Srbiju i živi daleko od očiju javnosti. Kako je rekao, ponekad se predstavljao samo kao Aleksandar Saša da bi izbjegao da ga povežu sa ocem.

“Bilo je sjajno, bilo je divno u neku ruku ko mi je otac, ali bio sam premlad da shvatim. Izgubio sam ga prerano. Da ga nisam upoznao kao oca za neke druge stvari. Tek kasnije sam shvatio koliko on znači za druge ljude, šta je ostavio iza sebe. Imao sam 13 godina kada je on umro“, rekao je Aleksandar.

“Ja sam odrastao uz njega i kao mali sam išao dok je pjevao, išao sam na koncerte, vodio me je svuda. Sve mi je to bilo kao u magli. Nisam shvatao koliko njegova muzika utiče na druge ljude Prvi put sam shvatio ko je moj otac sa 16 godina kada sam se prvi put zaljubio, i tada sam počeo da shvatam te pjesme i da je bio iskren, zato je radio“, ispričao je Tomin sin.

(383)This post has been seen 5883 times.

TOMINA UDOVICA OTKRILA PJEVAČEVU POSLJEDNJU ŽELJU: Ležao je na samrtnoj postelji i zamolio me…

| Magazin, Slider |
About The Author
-