TOMISLAV NIKOLIĆ O ŠEŠELJU: Psovao mi je majku za koju zna da sam je kao dijete sahranio

Predsjednik Srbije Nikolić izjavio je da uvrede Vojislava Šešelja predstavljaju prljanje političke scene u Srbiji i da očekuje da će se one u narednom periodu pojačati.

 

Kako kaže, očekuje da će Vlada Srbije ubuduće raditi mnogo bolje, bez obzira na to koja personalna rješenja mandatar Aleksandar Vučić bude izabrao.

Također, očekuje da će se ostvariti obećanje da je 2016. godina prijelomna, a 2017. godina u kojoj će Srbija početi živjeti bolje.

“Posebno me ne interesira njegov sud o tome što je izdaja i tko je izdajnik, jer to Šešelj lako lijepi svakome, a pogotovo onom ko s njim nije u dobrim odnosima. Bilo je tu prljavština i teških riječi, psovao mi je majku za koju zna da sam je kao dijete sahranio, ali ja nikada nisam izgovorio za njega lošu riječ “, kazao je Nikolić u Novom Sadu.

Dodao je da iza te tišine ne stoji slabost, već stav koji je ostao zapisan, a to je da je “Miloš Obrenović govorio, da njegovo ćutanje ne treba tumačiti kao slabost, već kao pokušaj da bude mira u Srbiji, a ako treba da ratujemo s Turcima – ratovaće i Srbija će pobijediti “.

“Neću se miješam u prljanje političke scene. Sada će to biti još strašnije, jer se vraća isti vokabular i pripadnici njegove stranke će u tome morati sudjeluju. Tako to ide u stranci i tako je bilo i kada sam ja bio tamo. Ali to ništa dobro i ništa novo neće donijeti Srbiji “, naveo je Nikolić.

Na pitanje kako komentira Šešeljeve izjave da je izdajnik, a Aleksandar Vučić to nije, Nikolić je rekao da ukoliko ga tako naziva zbog toga što zagovara priključenje Srbije EU, onda “se tu ne razlikuje od Vučića”.

“Ako misli da sam izdajnik jer s pravom predsjednika Rusije Vladimira Putina nazivam svojim prijateljem, onda je moguće, jer on to nikada neće doživjeti. Ili zato što nam ovog mjeseca u posjet dolazi predsjednik Kine, on to također nikada u životu neće doživjeti. Nije mjera izdaje da li si dobar s Vojislavom Šešeljem, već je mjera Srbija. Ja je nikada nisam izdao “, dodao je on.

Kako je objasnio, nije on želio “uništiti SRS, već je to želio upravo Vojislav Šešelj”, kao i da je SRS imao izbore bez Šešelja, pa mandati koje je ta stranka osvojila prije nego što “su se rastali”, ne mogu pripisati Šešelju.

“Dok on nije bio tu, mandati su se pripisivali meni i bili moja zasluga, a on me optužuje da sam ih ukrao. Uostalom, ja nisam imao što mu vratim kada ni u čemu nije sudjelovao. Ne želim reći nijednu lošu riječ, a ako sam i izdajnik hoću da ostanem Srbin i sačuvati ono što nas Srbe odvaja od drugih naroda, a kumove od drugih Srba “, kazao je on i dodao da ko to ne razumije nek se zapita” kako mu je izdana rodni “.

Predsjednik Nikolić prisustvovao je obilježavanju 90 godina Arhiva Vojvodine i otvorio izložbu originalnih arhivskih dokumenata “Najstarija rukopisna baština Arhiva Vojvodine 0,12-17. vijek “u Novom Sadu.

(Tanjug)

(110)This post has been seen 1257 times.

TOMISLAV NIKOLIĆ O ŠEŠELJU: Psovao mi je majku za koju zna da sam je kao dijete sahranio

| Slider, Vijesti |
About The Author
-