TRAMP TVRDI DA GA JE NAPAO ‘DŽIHADISTA’! Klintonova i Sanders okrivili Trumpa za nasilje na političkim skupovima

Potencijalni kandidat za predsjednika SAD Donald Tramp vjeruje da ga je u Kanzasu napao čovjek koji pripada ili podržava DAIŠ. Policija je dva puta koristila biber sprej prije mitinga u Kanzasu, pošto je prethodno neimenovani muškarac pokušao da probije kordon obezbjeđenja.

 

 

“On je vjerovatno član DAIŠ-a ili je u vezi sa tzv. ‘Islamskom državom’. Pronašli su muškarca koji pušta sve vrste muzike koja vam se ne bi svidjela, cijepa američku zastavu, gestikulira. Vjerovatno je i moguće je da je član DAIŠ-a“, rekao je Tramp. Napadač na Trampa je identifikovan kao Tomas Dimasimo, koji će biti optužen za izazivanje panike.

 

“Nadam se da će takvi tipovi završavati u zatvoru. Morat će da objasne mami i tati zašto imaju policijski dosije i zašto ne mogu da nađu posao. A vi već znate, ja ću izvršiti veliki pritisak da budu optuženi kako treba i onda neće biti problema. Ja ne uništavam živote ljudima, samo želim da zaustavim ovo ludilo“, zaključio je Tramp.

 

 

Hillary i Sanders: Tramp je kriv za nasilje na političkim skupovima

 

Hilari Klinton i Berni Sanders, američki predsjednički kandidati iz reda demokrata, okrivili su republikanca i rivala Donalda Trampa za iniciranje nasilja koje je nedavno izbilo na njegovim političkim skupovima u Čikagu i Kansas Sitiju. U oba grada tokom vikenda izbili su sukobi Trumpovih pristalica i demonstranata, nakon čega su skupovi otkazani.

 

“Jasno je da Trump vodi ciničnu kampanju ‘huškanja’ jedne grupe Amerikanaca protiv druge. On djeluje u sjeni mržnje i straha. On zapravo inicira nasilje. Ne možete učiniti Ameriku velikom tako što ćete srušiti sve ono što je zapravo i čini velikom”, izjavila je Klinton.

 

Sanders je, sa druge strane, Trumpa nazvao “patološkim lažovom” kao odgovor na Trumpove navode da su se sa njegovim pristalicama sukobile pristalice Sandersa. “Zaista izbjegavam da omalovažavam javne službenike, ali Donald Tramp je patološki lažov. On se mora obratiti svojim pristalicama i reći da nasilje u političkom procesu u Americi nije prihvatljivo”, rekao je Sanders.

 

(Global CIR/Agencije)

(1)This post has been seen 649 times.

TRAMP TVRDI DA GA JE NAPAO ‘DŽIHADISTA’! Klintonova i Sanders okrivili Trumpa za nasilje na političkim skupovima

| Slider, Vijesti |
About The Author
-