Tri pitanja koja nikada ne smijete postaviti Ibrahimoviću

Možda nije najbolji na svijetu, ali otkako se pojavio na zelenom terenu, svi su ga morali primijetiti. Zlatan Ibrahimović. Šveđanin balkanskog mentaliteta.

 

Kroz prebogatu karijeru napravio je skoro sve, skoro, jer nikad nije osvojio Ligu prvaka. Ni s nacionalnim timom svoje Švedske također nije napravio neki veliki iskorak, ali je i tamo porušio valjda sve rekorde i ”s obrazom” rekao zbogom. On, podsjećamo, više ne nastupa za nacionalni tim svoje zemlje.

Ukoliko vas u životu sreća dovede blizu ovog igrača, postoje stvari koje ga definitivno ne smijete pitati, inače biste se mogli naći u neugodnoj situaciji. Dobro je to uputstvo i za novinare koji se često ”zalete”, potcijene svog sagovornika, a Zlatan takve umije surovo kazniti. Primjera je bezbroj. U nastavku vam donosimo tri pitanja koja nikada ne smijete postaviti Ibrahimoviću, inače, nepredvidivi gorostas mogao bi vas surovo kazniti.

– Pitanja o njegovoj nacionalnosti i religijskoj pripadnosti. Rođen je u Švedskoj, majka mu je Hrvatica, a otac Bosanac. Ovdašnjim ljubiteljima Zlatanovih čarolija upravo su ta pitanja u redu onih na koje ne voli odgovarati. Valjda zato što su ih svi postavljali.

– Pitanja o najljepšim ženama svijeta. Njegov odgovor je jasan – supruga Helena Seger. Teško je vjerovati da iko ima uticaj na švedskog fudbalera, ali ako postoji neko ko može utjecati na njega, to je svakako Helena. Njihovu dugogodišnju vezu ne prate nikakvi skandali. Miran i skladan život. Porodica je Zlatanovo najveće blago. Ne pitajte ga ništa o ženi, djeci, ocu, majki…

– Pitanje o najvećoj fudbalskoj dilemi savremenog svijeta. Ko je bolji – Messi ili Ronaldo. Ne možete Zlatana pitati ko je najbolji, jer on misli da je upravo on najbolji. Oprez!

(1071)This post has been seen 9769 times.

Tri pitanja koja nikada ne smijete postaviti Ibrahimoviću

| Slider, Zanimljivosti |
About The Author
-